Afbeelding
Foto: Wil Feijen

WMO-woonbeurs er is veel meer mogelijk
dan je denkt

Afgelopen zondag 25 februari werd de vierde WMO woonbeurs in De Bongerd in Breugel druk bezocht door veel inwoners van ons dorp. 'Interessant, er is veel meer mogelijk,dan je denkt', was een veelgehoorde opmerking.

Door: Adrie Neervoort

De beurs had als doel om de bezoekers te informeren over het zo lang mogelijk thuis wonen, ook met fysieke beperkingen maar vooral wat daar tegenwoordig allemaal voor mogelijk is. Het was een gemoedelijke, gezellige beurs waar makkelijk vragen konden worden gesteld en alles goed kon worden bekeken. Met een knus binnenterras, waar de vele belangstellenden onder het genot van een drankje alle informatie nog eens kon worden doorgelezen.

Ouder worden geeft nu eenmaal fysieke beperkingen
De verzorgingsstaat ligt definitief achter ons, dat betekent dat ouderen langer en op hoge leeftijd thuis blijven wonen. Een huis dat vaak niet gebouwd is als seniorenwoning en niet altijd is op berekend is op de beperktere medemens.. Die mooie trap blijkt dan opeens een opstakel en dat heerlijke ligbad waar je jaren van hebt kunnen genieten een gevaar. Want hoe je ook in het leven staat, ouder worden geeft fysieke beperkingen, ook als je gezond blijft. De WMO-beurs gaf prima inzicht, dat ouder worden in je eigen huis goed blijkt te kunnen, zelfs als je een enige beperking hebt.

Een compleet aanbod van klus-en service bedrijven
Op de beurs werden de bezoekers geïnformeerd door organisaties en bedrijven die daarbij kunnen helpen. Ook kon de bezoeker informatie inwinnen over de mogelijkheden die er zijn voor vrije tijdsbesteding. Een compleet aanbod op één beurs, waar de bezoekers in grote getallen op af waren gekomen. Er waren klusbedrijven die veel werk bij een verbouwing uit handen konden nemen. Maar ook een hovenier, voor die makkelijk te onderhouden tuin. Service bedrijven die ondersteunde diensten aanboden. Maar ook een notaris en een bank, kortom bijna alle informatie over het leven en ouder worden kon je vinden op de WMO woonbeurs.

Aparte presentaties over een senior vriendelijk huis en tuin
Daarbij konden de bezoekers in twee aparte zalen een presentatie bijwonen. Van Romke van de Kaa over een groene, onderhoudsvriendelijke tuin of balkon of bij Ineke Schimmelpenningh over de knelpunten als je thuis blijft wonen en die betaalbare maatregelen die je daarvoor kunt nemen.
De WMO-woonbeurs werd voor de vierde keer georganiseerd door de gemeente Son en Breugel, de Adviesraad Sociaal Domein, de LEVgroep, het CG-Platform, de SeniorenRaad en de Werkgroep Dementievriendelijk Son en Breugel.


Tweede Lijsttrekkersdebat
op komst bij Radio S&B

Woensdag 21 maart is het weer zover. De gemeenteraadsverkiezingen.

In aanloop naar de verkiezingen organiseert Radio S&B een 2-tal Lijsttrekkersdebatten die LIVE worden opgenomen en uitgezonden vanuit onze radiostudio. In de oorspronkelijke opzet zouden steeds 2 lijsttrekkers (oppositie versus coalitie) "1 op 1" het gesprek aangaan om de kiezer –op basis van de verschillende verkiezingsprogramma's- over te halen op hun partij te stemmen en zeker niet op die van hun "tegenstander".

Door het afhaken van Dorpsvisie is de opzet enigszins aangepast. In de eerste uitzending waren het Joris van Dam (PvdA/ Groen Links) en Eef van Turnhout (Dorpsbelang Son en Breugel) die de kiezer moesten overtuigen.
In het 2e debat op woensdag 7 maart a.s. treden Monique van Zwieten (D66), Camille Limpens (CDA) en Kees Vortman (VVD) tegen elkaar in het strijdperk.
De 3 lijsttrekkers beginnen steeds met elk een "pitch" van slechts 1 minuut waarna mevrouw Lucy van de Wier uit Son, die ook dit 2e debat zal leiden, hen zal ondervragen over hun plannen voor de komende 4 jaar.

Ook deze uitzending begint om 20.00 uur en is LIVE te volgen via onze eigen website (www.radiosenb.nl) en die van SonenBreugelTV (www.sonenbreugelverbindt.nl/web/son-en-breugel-tv)

Radio S&B hoopt met deze 2e uitzending de kiezers in Son en Breugel een extra steuntje in de rug te geven om toch vooral te GAAN stemmen en misschien nu al hun keuze te bepalen.

LIVE op de Verkiezingsavond !
Vanzelfsprekend is Radio S&B ook op de verkiezingsavond van 21 maart a.s. LIVE te beluisteren vanuit "De Zwaan" waar Lucy van de Wier en Mario Smulders de uitslagen nauwgezet zullen volgen, maar ook stemmingen en meningen zullen peilen voor, tijdens en na het bekend worden van de uitslag. Ook die uitzending is natuurlijk LIVE te beluisteren via Radio S&B.


Afbeelding
Afbeelding