Afbeelding
Foto: Jeroen van de Sande

Zo veilig is Son en Breugel

Er waren vorig jaar in Son en Breugel 489 zogenaamde criminaliteitsdelicten in Son en Breugel.

Ter vergelijking in Eindhoven waren er dat 15.116, in Best 883 en Nuenen 550.
De meest voorkomende vorm van criminaliteit in Son en Breugel is fietsendiefstal. Verder vallen op, 41 woninginbraken, 28 vernielingen, 12 mishandelingen, 8 bedreigingen en ook nog 10 keer zakkenrollerij of een beroving.

Met deze cijfers staat Son en Breugel op plaats 137 van de 380 gemeentes in Nederland als het gaat om criminaliteit. Dit blijkt uit een onderzoek van het CBS.
Kijk voor meer landelijke cijfers op: www.cbs.nl


Opruimactie weesfietsen

Om het aantal fietsdiefstallen tegen te gaan zijn inwoners met de campagne 'Dubbel op Slot, daar kom je mee thuis' opgeroepen om hun fiets met twee sloten vast te zetten. Ook zijn de afgelopen weken in het centrum van Son een flink aantal fietsenrekken vervangen en fietsnieten bijgeplaatst.

Hierbij heeft onze buitendienst geconstateerd dat er verschillende weesfietsen in Son en Breugel staan. Weesfietsen zijn fietsen die op openbaar terrein staan en al langere tijd niet meer zijn gebruikt. Deze fietsen ontsieren het straatbeeld en houden parkeerplekken bezet.

Komende week zal de gemeente stickers plaatsen op fietsen waarvan vermoed wordt dat het een weesfiets is. Op de sticker wordt aangegeven voor wanneer de fiets weggehaald moet worden. Na de aangegeven datum wordt de fiets door de buitendienst verwijderd.

De gemeente verplaatst de opgehaalde weesfietsen naar de gemeentewerf, waar de fietsen 3 maanden worden bewaard. Inwoners kunnen een onterecht weggehaalde fiets ophalen bij de gemeentewerf, op vertoon van een geldig identiteitsbewijs en de fietssleutel. Hiervoor kan een afspraak worden gemaakt via: 0499 491 491.
Na 3 maanden kan de gemeente de fietsen verkopen/vernietigen.


Afbeelding