Afbeelding
Foto:

Archipel Muziekconcours Berkenstaete

Stichting vrienden van Archipel organiseert voor de vijfde keer het Archipel Muziekconcours!

Archipel vindt het belangrijk om het Muziekconcours te realiseren omdat muziek een taal is tussen mensen, die je gemakkelijk verstaat. Muziek biedt de mogelijkheid tot contact leggen, muziek spreekt iedereen aan op zijn eigen manier. Tijdens het muziekconcours brengt groots jong talent (licht) klassieke muziek ten gehore op de podia van de archipellocaties in voorrondes en halve finale.

Er zijn de afgelopen 2 weken al 4 voorrondes geweest op andere locaties van de Archipel met een grote diversiteit aan musici qua leeftijd en qua instrument wat wordt bespeeld.
Wij zijn dan ook super trots om te mogen aankondigen dat op Archipel Berkenstaete de halve finale wordt gehouden op zondag 11 maart 2018. De middag begint om 14.00 uur vanaf 13.30 zijn de deuren van het Atrium open.

U bent van harte welkom!
Bent u niet in de gelegenheid om deze prachtige middag bij te wonen in Berkenstaete dan kunt toch alles live meebeleven via de computer. Via SonenBreugelVerbindt wordt alles gefilmd en direct uitgezonden via het internet. Ga naar www.sonenbreugelverbindt.nl en dan naar SonenBreugel-TV.


Goochelaar-mentalist Jos Schings
vermaakt leden KVB

De leden van de Katholieke Vrouwen Beweging Son en Breugel zaten er met hun neus bovenop, maar Jos Schings uit Son en Breugel liet ze met zijn goocheltrucs keer op keer in verbazing achter. Jos hopte van tafel naar tafel en deed daar zijn close-up trucs waarbij de vrouwen steeds weer op het verkeerde been werden gezet.

De opening van de avond was spectaculair waarbij een kaart door een KVB lid uit een stapel werd getrokken waarna deze verbrand werd. Groot was de verbazing toen er uit de as een mooie sjaal tevoorschijn kwam, waarop de afbeelding van de desbetreffende kaart stond. Sommige trucs werden zodanig gedaan dat iedereen in de zaal deze kon volgen en andere trucs werden per tafel gedaan waarbij men alles van heel dichtbij kon zien.

Goochelaar Jos leende van één van de leden € 50 en maakte er € 20 van, maar gelukkig wist hij er daarna toch weer € 50 van te maken. Een trouwring kwam op onverklaarbare wijze aan zijn sleutelbos te hangen en hij wist uit een groepje van 10 vrouwen precies die dame te vinden die een muntje in haar handen had. Sterker nog, hij wist zelfs te vertellen dat het muntje met de kop naar boven lag en natuurlijk had hij gelijk.

Tussendoor werd er even gepauzeerd om de leden de gelegenheid te geven om een drankje te halen waarna Jos weer onverdroten doorging met zijn trucs. Hij liet de dames lachen, zich verwonderen en verbazen. De laatste truc was het verbuigen van een lepeltje waarna hij een welverdiend applaus in ontvangst mocht nemen.

De KVB bestaat al sinds 1953 en zal dit jaar haar 65 jarig jubileum vieren. Er zijn vrouwen bij die inmiddels al meer dan 50 jaar lid zijn. Nieuwe leden zijn van harte welkom en zullen merken dat ze snel in de groep worden opgenomen. Kijk gewoon eens op de site kvbsonenbreugel.nl en proef de sfeer van de vereniging door de artikelen te lezen en de foto's door te kijken.


Afbeelding
Goochelaar Jos Schings (rechts) in actie