Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Pecha kucha politiek in het Vestzak
snel kennismaken met lokale programma's, op 14 maart

Na de succesvolle Pecha Kucha-Politiek avond in Heeze-Leende, Geldrop-Mierlo, en Nuenen is nu als laatste de Son & Breugel aan de beurt. Op woensdagavond 14 maart presenteren de politieke partijen, in het Vestzak, hun plannen voor de toekomst. Van Son en Breugel.

Iedere politieke partij stuurt een lijsttrekker of een nummer 2, om, volgens de Pecha Kucha-methode, in zes minuten en 40 seconden, te vertellen wat zij na de Gemeenteraadsverkiezingen in jouw gemeente wil bereiken. En met welke visie. De spreektijd is dus beperkt, maar de sprekers mogen er ook 20 dia's bij laten zien. Hoewel elke dia weer niet langer dan 20 seconden in beeld mag zijn.

Een kort maar krachtig geheel! Met strenge spelregels en met een klok die onverbiddelijk is. Want alleen zó blijft het voor de luisteraar overzichtelijk en (hopelijk) ook begrijpelijk.

Burgemeester is erbij
Onder het toeziend oog van Burgemeester Gaillard komen de 7 lokale politieke partijen (Dorpsbelang, Dorpsvisie, CDA, D66, PvdA-Groen Links en VVD) aan het woord. De avond is bedoeld als een eigentijdse en ludieke stemwijzer voor de inwoners van Son & Breugel. En natuurlijk is de avond ook te volgen op het digitale platform SonenBreugelVeribindt .Na afloop is er nog gelegenheid om met de politici na te praten, of in debat te gaan. Natuurlijk met een drankje erbij.
Bibliotheek Dommeldal

Aan Bibliotheken zijn door de minister vijf kerntaken opgedragen. Eén daarvan is het organiseren van ontmoeting en debat. Een avond met Pecha Kucha-politiek is dan ook een perfecte formule hiervoor. Want belangstellenden en first time voters kunnen zo snel en prettig kennismaken met lokale politiek en politici. Zonder boe-geroep en door elkaar heen praten, maar met snelle informatie in woord en beeld.

Gratis toegang
De Pecha kucha avond op woensdagavond 14 maart, is gratis toegankelijk en begint om 19.30u, met een kopje koffie/thee. Rond 22.00uur is iedereen bijgepraat.
Welkom in het Vestzak in Son en Breugel, Kerkstraat 2 Son.
Pecha Kucha-Politiek: overtuigend, want kort maar krachtig!


Nieuwe helm en bluskleding brandweerpost Son en Breugel

Dinsdagavond 27 februari heeft het korps Son en Breugel als laatste post afscheid genomen van het vertrouwde zwarte pak met gele accenten, daterend uit de tijd dat de brandweer nog gemeentelijk georganiseerd was, het maakt nu definitief plaats voor de regionale look.

Nieuwe bluspakken
Met deze zandgele pakken en rode helm is de herkenbaarheid van de 36 posten van de Veiligheidsregio Brabant Zuidoost (VRBZO) een feit geworden. Gelijktijdig treedt daarmee ook het protocol schoonwerken in werking. Dit betekent dat na een inzet, waarbij de uitrukkleding in contact is geweest met milieu belastende stoffen, de vuile kleding direct en veilig zal worden afgevoerd en gereinigd. Vrijwillige brandweer is dus meer dan alleen een brandje blussen en in alle gevallen staat dan ook de eigen veiligheid bovenaan.
De nieuwe uitrukkleding is geleverd door de firma Sioen.

Nieuwe blushelmen
De aanschaf van de bluspakken valt samen met die van de nieuwe blushelmen, geleverd door MSA. De VRBZO heeft gekozen voor een rode helm met een binnenwerk dat gemakkelijker uitneembaar is. De nieuwe nekflap is ook afneembaar en is gemaakt van glad materiaal, waardoor er minder vuil en roet aan kan blijven kleven.

Veilig en schoonwerken
Ieder moment van de dag staan deze mannen en vrouwen voor u klaar en is het dan ook niet meer dan normaal dat ze ook de optimale bescherming krijgen om de hulp veilig en gedegen voor u uit te kunnen voeren. Veilig en schoonwerken zijn dan ook de drive die geresulteerd hebben tot deze vernieuwde outfit. Dus vanaf heden zit Brandweer Son en Breugel in een nieuw jasje en niet zomaar een jasje. Extreme temperaturen en alle andere afstotende kwaliteiten zullen de incidenten die het korps bestrijdt, niet langer meer in de weg staan.