Afbeelding
Foto:

De Groene Zone - haal het zonnetje in huis

Op 2 maart is De Groene Zone in de regio officieel van start gegaan. Het zonnepanelenproject heeft als doel om in twee jaar tijd 7000 woningen in twaalf regiogemeenten te voorzien van zonnepanelen, waarvan ruim 500 in Son en Breugel.

Kracht zit in samenwerking
Met de start van het project is ook bekend gemaakt welk bedrijf de zonnepanelen gaat leveren. De samenwerking tussen de gemeente, serviceprovider Tautus en het administratiekantoor De Groene Zone zorgt ervoor dat de inwoner van Son en Breugel volledig ontzorgd is. De gemeente draagt verantwoordelijkheid voor de vóórfinanciering van de panelen, terwijl de provider zorgt voor de voorlichting, het leggen en aansluiten van de panelen, het onderhoud en service bij defecten. Het administratiekantoor wordt het eerste aanspreekpunt voor inwoners, vanuit dit punt wordt alle administratie centraal afgehandeld.

Aanvalsplan Son en Breugel
Binnen onze duurzaamheidspromotie "Wat we doen is groen" verschenen al vóóraankondigingen dat de gemeente met een eigen zonnepanelenaanbod komt. We kunnen tot 500 huiseigenaren binnen de voorwaarden van het project De Groene Zone geheel ontzorgd en zonder vooruitbetaling zonnepanelen aanbieden. Om inwoners van Son en Breugel te informeren over de aanpak van het project wordt op 30 mei een informatieavond georganiseerd. Aanmelden is nu al mogelijk. Huiseigenaren kunnen zich vanaf heden officieel aanmelden voor deelname op de website www.degroenezone.nl.

Zonnenergie voor elke beurs
Direct nadat de panelen geplaatst zijn, wekken inwoners meteen zonenergie op en besparen onmiddellijk op hun elektriciteitsrekening. Met De Groene Zone gaan huiseigenaren een overeenkomst aan met hun eigen gemeente, die de panelen voorfinanciert. In maximaal 15 jaar lossen inwoners deze financiering maandelijks af. Daardoor wordt zonne-energie ook voor mensen met een smalle beurs toegankelijk.

Hoe kunnen inwoners zich aanmelden voor De Groene Zone?

Via de duurzaamheidspagina op gemeentelijke website of rechtstreeks op de projectwebsite www.degroenezone.nl.

Wanneer vinden de informatieavonden plaats?
In de maand mei vinden de informatieavonden plaats. Mocht het zo zijn dat een inwoner niet op de datum in zijn of haar eigen gemeente kan, dan is hij of zij uiteraard ook van harte welkom om naar een avond in een andere gemeente te gaan.

Informatieavonden
14 mei Deurne
15 mei Asten
16 mei Valkenswaard
17 mei Best
22 mei Cranendonck
23 mei Gemert-Bakel
24 mei Waalre
28 mei Laarbeek
29 mei Someren
30 mei Son en Breugel

De exacte aanvangstijden en locaties worden nog via de website www.degroenezone.nl bekend gemaakt.


Lucky Ducks in training

Zwembad Son voorziet in diverse trainingslessen, zoals de ABC-zwemlessen, baby/peuterzwemmen, aquafit,-yoga,-gym, trimzwemmen, discozwemmen maar ook vrij- en familiezwemmen.

Nieuw is sinds kort het "badeenden-zwemmen".
Vele gele eenden, zowel groot (de zgn. XL sponsoreenden) als klein, zijn onlangs spontaan in training gegaan.
Onder de deskundige leiding van Simone, teamleider Zwembad Son, ging een hele groep letterlijk uit de startblokken en overwon daarbij de eerste watervrees.

Dit alles ter serieuze voorbereiding op de spetterende Lucky Duck Race, op Koningsdag vrijdag 27 april 2018, startschot 14.00 uur nabij de Dommelbrug Veerstraat.
Verdere info zie www.luckyducktace.nl en ook leuk filmpje op de facebookpagina.


De badeenden tijdens de zwemles