Afbeelding
Foto: Henriette van Berkel

Een traditie in ere hersteld

Worst naar de Clarissen voor mooi weer! De ouderen onder ons kennen ongetwijfeld deze traditie: om verzekerd te zijn van mooi weer bij een evenement dat buiten plaats vindt, bracht je een worst naar de Clarissen, een zusterorde. Zij gingen dan 3 weken bidden. Een mooi bijgeloof.

Door: Henriette van Berkel

Maar toch: je weet maar nooit of het helpt. Dus besloot het Oranje Comité om op zoek te gaan naar Clarissen om de kans op een zonnige Koningsdag in 2018 te vergroten. Na enig zoekwerk een klooster gevonden in Megen en een eerste kennismaking geregeld. In het klooster verblijven nog 18 zusters die allen een eigen taak hebben. Ook bakken zij hier, als enige in Nederland, de hosties voor alle kerken.

Daarnaast staan zij open voor retraites van een paar dagen, maar bieden ze ook een verblijf van een paar maanden aan voor mensen die om welke reden dan ook een time out willen nemen. Deze gasten worden dan opgenomen in het kloosterleven, werken ook mee in de bakkerij of in de tuinen. Megen is een prachtig, historisch plaatsje en biedt volop mogelijkheden voor bezinning.

Om terug te komen op de worst: geen goed plan, want de zusters zijn allemaal vegetarisch. En hoewel ze aangaven dat ze ook zonder een gift wel zouden bidden, vond het Oranje Comité het toch wel een mooi gebaar om ze een andere attentie te bezorgen. Het werd een mand vol gezond fruit, die door Zr. Angela in dank werd aangenomen.
Het was een bijzondere ervaring, met een bijzondere vrouw die het heerlijk vond om over het kloosterleven te vertellen. Maar ook om te luisteren naar verhalen uit het leven buiten het klooster. Ze gaan in elk geval voor ons bidden. En wij blijven hopen…


Paas-Inzamelingsactie Albert Heijn voor Voedselbank

In de aanloop naar Pasen wordt door de Albert Heijn in Son en Breugel aan het 17 Septemberplein een brede actie opgezet, zodat het voor de cliënten van de voedselbank echt een vrolijk Pasen wordt.

Van maandag 19 maart tot en met woensdag 28 maart wordt deze actie gehouden. Een en ander houdt in dat u uit een assortiment levensmiddelen kunt kiezen om een artikel- na betaling bij de kassa- kunt schenken aan de voedselbank. Hiervoor staan speciale inzamelingskratten waar u het artikel in kunt deponeren. De medewerkers/sters van de supermarkt zullen u graag te woord staan en helpen bij eventuele vragen.
De stichting Voedselbank Best beveelt deze actie bij Albert Heijn van harte aan.