Rob Peeters en Nens Kok zijn er klaar voor
Rob Peeters en Nens Kok zijn er klaar voor Foto: Wil Feijen

Vierde editie Lucky Duck Race in Son en Breugel

Op 27 aprils a.s. kleurt onze mooie dommel weer helemaal knalgeel. Voor de vierde keer worden zo'n 4000 badeendjes te water gelaten, die op eigen kracht, met de stroom in de rug zo snel mogelijk, als eerste de finish moeten zien te bereiken. De organisatie van deze Lucky Duck Race, een goede doelenactie, is in handen van de Lionsclub S&B.

Door: Hennie van Hagen

Een niets ontziende spannende race
Om de spanning erin te houden krijgen de eendjes allemaal een nummer. Geen rugnummer maar een borstnummer, dat aan de onderkant van de eendjes geschreven staat. De toeschouwer kan daardoor niet zien welke Lucky Duck het eerste de finish bereikt. De eendjes komen één voor één binnen in een soort fuik en ……..de eerste is de winnaar. Er zijn mooie prijzen beschikbaar. Een notaris is aanwezig om alles te controleren.

Razend enthousiaste reporters
De reportage van deze spannende race wordt verzorgd door Rob Peeters van Dierenartspraktijk 't Harde Ven. Hij doet dit al voor de 4e keer en dit jaar voor het eerst samen met Nens Kok van Fides Video.nl aan de Boslaan. Beiden zijn tevens sponsor van dit evenement . Nens is de reporter die op de oever langs de Dommel rent en hopelijk door haar enthousiasme wel droge voeten houdt. Ze staat in contact met Rob, die bij de finish boven het water in een bak zit. Beiden verhogen door hun enthousiaste aansporingen de spanning en zullen daar ongetwijfeld ook de toeschouwers bij betrekken. De start van de race is bij de metalen brug achter het van Vroonhoven park bij de Dommel. De finish is ongeveer 300 meter verderop voorbij de brug in de Veerstraat.

Een opgepimpte Eend staat helemaal niet vreemd
De eendjes worden via loten verkocht o.a. door verenigingen, voor slechts € 3,00. Een deel van de opbrengst is bestemd om hun clubkas te spekken, maar het grootste gedeelte gaat naar een of meerdere goede doelen. Er zijn nog ongeveer 300 loten te koop. Diverse verenigingen zijn ook actief om de race goed te laten verlopen, zoals het opbouwen van de installatie en het losmaken van de bad-luck eendjes die aan de kant vast komen te zitten. Verder is er speciaal voor bedrijven de Lucky Duck Race XL. Dit is een race voor 50 grote Badeenden, waarmee bedrijven dit evenement sponseren. Ze kunnen hun naam vermelden, de eenden kleuren in hun bedrijfskleur, de eend oppimpen. Kortom, een ludieke en sympathieke manier om de lokale goede doelen te ondersteunen. Voor de XL categorie zijn 2 prijzen beschikbaar: Een voor de snelste Duck en een voor de mooiste eend. Dit wordt beoordeeld door een jury.

Kortom een geweldig evenement op 27 april, mede mogelijk gemaakt wordt door de vele sponsoren, die hiermede het goede doel ondersteunen. Het eerste startschot is exact om 14.00 uur. Iedereen kan natuurlijk al eerder plaatsnemen langs de Dommel om een mooie fotoshoot te maken.


Een feest om een boom te planten

In samenwerking met het IVN werdt dit jaar voor de 50e keer de Nationale Boomfeestdag georganiseerd. De boomfeestdag is in Son en Breugel verdeeld over twee dagen namelijk woensdag 14 en donderdag 15 maart.

Tijdens de storm van 18 januari zijn er in 't Harde Ven veel bomen omgewaaid. Om dit te compenseren gaan de kinderen er ongeveer 100 loof- en naaldbomen terug plaatsen.
Op woensdagochtend 14 maart om 09.30 uur stonden enkele bewoners van de Zweerslaan al bij het stukje Bos voor hun huis, te genieten van het zonnetje en wat er komen ging.

Rond de klok van half tien arriveerde de leerlingen van De Stoklandschool en De Ruimte. Zij waren naar de Zwierslaan gekomen om in het bos enkele bomen te planten.
Dit deden zij na een korte uitleg door bosbouwer Bram van de gemeente, Met de woorden "over 10 jaar is het jullie bos" gaf hij het startsein aan de boomplantdag. De eerste Boom werd door Ellen van Wijk van het IVN Son en Breugel samen met de kinderen geplant. Daarna volgde er natuurlijk veel meer, enthousiast ingegraven door de leerlingen onder begeleiding van de buitendienst medewerkers van de gemeente. Later volgde nog meer scholen die bomen en struiken gingen planten, school en De Harlekijn de boomfeestdag af met het planten van struiken aan de Esdoornstraat.

Aan de boomplantdag doen alle basisscholen van Son en Breugel mee. De Boomplantdag is de afsluiting van een natuureducatie programma van het IVN Son en Breugel, speciaal voor de basisscholen. Het lesmateriaal werd verzorgd door het IVN Son en Breugel met ondersteuning van de gemeente Son en Breugel. Kijk voor de foto's op www.mooisonenbreugel.nl


Afbeelding