Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Heerlijk rondstruinen op een zonnige zondag
Vlooienmarkt KV De Corridor groot succes!

Ik was expres wat vroeger gegaan, ik had gehoord dat het altijd druk is bij de vlooienmarkt van Korfbalvereniging De Corridor. Inderdaad stond er een aardige menigte te wachten. Zodra de poort openging, stroomden ze gretig naar binnen, op zoek naar koopjes of leuke hebbedingetjes! Vele belangstellenden profiteerden van het prachtige weer op deze zonnige zondag.

Door: Lucas van As
Foto's: Wil Feijen

Voor de kantine van de korfbalvereniging, waar hongerige en dorstige bezoekers versnaperingen konden krijgen, stond een grote aanhanger met allerlei spelletjes en puzzels. Een smal pad voerde langs het kunstgrasveld en een aantal kramen naar het grasveld erachter, waar de meeste kramen stonden.

Vanaf het moment van opening was het aardig druk, bij sommige kramen stonden veel mensen te snuffelen, waardoor andere belangstellenden even geduld moesten oefenen. Al snel ging het hard! Een pannenset verdween voor het geringe bedrag van € 5,00 in meegebrachte tassen, de eerste doos was al leeg!

'Meestal is het in no-time uitverkocht', verteld de verkoopster. 'Er komen veel opkopers, die willen alleen pannen met een dunne bodem, waarmee je op open vuur kunt koken'. Pannen met een dubbele bodem, geschikt voor koken op een inductieplaat, moesten langer wachten op een koper.

Met verbazing keek ik om me heen. Voor het eerst bezocht ik de vlooienmarkt, ik keek mijn ogen uit. Er was van alles te koop! Potten, pannen, boeken, kleding, kunstwerken. Ik zag twee mensen met een hometrainer sjouwen, die hadden hun slag al geslagen. Ook fietsen waren te koop, jammer genoeg had ik al een hele mooie!

Even waande ik me op de woonboulevard. Achteraan het veld, tegen het hek, stond een verzameling tuinstoelen, houten eetkamerstoelen, bankstellen, tafels en andere meubels te wachten op een nieuwe eigenaar. Een grote partij tuinstoelen werd in een vrachtwagen geladen, met onbekende bestemming.

Verder was er een boekenkraam, de boeken waren netjes gesorteerd per categorie. Ik zag een stapel kookboeken van 'Koken zonder grenzen', die heeft mijn moeder ook! De Pinkeltje-omnibus heb ik volgens mij ook stukgelezen, een paar levens geleden. Waar blijft de tijd!

Sowieso was het een feest van herkenning voor de ouderen onder ons, met even verderop bandrecorders, stereo-installaties, computers etc. Zelfs een cassetterecorder uit 1960, compleet met cassettebandjes. Het leek soms meer een museum dan een vlooienmarkt! Ik zag iemand met een platenspeler onder zijn arm lopen, hoezo nostalgie? Voor mij wel, in elk geval. Er was van alles te vinden, van zo goed als nieuw tot antiek.

Er was zelfs een veiling, compleet met veilingmeester, waar speciale items werden geveild, zoals een elektrische fiets die voor € 100,00 van eigenaar wisselde. Veel mensen vonden iets van hun gading, sommigen wisten zich in te houden en liepen rond met een paar items onder de arm, anderen gingen met tassen vol naar huis, of hadden zelfs een vrachtwagen of aanhanger nodig (voor de grotere items).

Het was een gezellige drukte, dankzij de ruime opzet van de kramen was er ook gelegenheid voor mensen die bekenden tegenkwamen om even een praatje te maken. Mensen van alle leeftijden en nationaliteiten liepen rond op de vlooienmarkt. 'We boffen echt met dit weer, als het regent kunnen we de helft weggooien', zei de meubelverkoper.

Het is een mooi voorbeeld van recycling, mensen geven oude spullen weg die ze niet meer nodig hebben en thuis alleen plaats innemen, andere mensen zijn er weer blij mee. Ook als het gaat om opkopers die spullen opknappen om het dan te verkopen, het is mooi als spullen niet zomaar weggegooid worden.

Er was veel te zien en veel te koop, het was lastig om niet voor de verleiding te bezwijken. Mij is het gelukt, ternauwernood. Ik hield me aan de oeroude, oer-Nederlandse traditie van 'kijken, kijken, niet kopen'!