Afbeelding
Foto:

Echte dieren bij Fien & Teun in Theater De Blauwe Kei

Op zondagmiddag 1 april is de voorstelling Fien & Teun Feest op de boerderij! te zien in Theater De Blauwe Kei. Als aanvulling op deze voorstelling is er een mobiele kinderboerderij aanwezig. Deze interactieve familievoorstelling over dieren, de natuur en het Hollandse boerderijleven zit vol humor, vrolijke muziek en leerzame momenten. De voorstelling begint om 14.30 uur in de grote Theaterzaal van Theater De Blauwe Kei.

Voorafgaand aan en na afloop van de voorstelling van Fien & Teun komt er een mobiele kinderboerderij te staan bij de foyer van De Blauwe Kei. Vanaf 13.30 uur kunnen alle bezoekers van de voorstelling met hun (klein)kind een kijkje nemen in het leven op de boerderij. Ook is er een echte boer aanwezig aan wie de kinderen vragen kunnen stellen. Tevens kunnen kinderen leuke ontdekkingsactiveiten doen zoals imitatievacht aaien, tekeningen kleuren en vloerpuzzels leggen. Er zijn zo'n 70-tal dieren te zien die ook na de voorstelling nog geknuffeld kunnen worden.

Kaarten voor Fien & Teun Feest op de boerderij! zijn € 16 (inclusief drankje) en zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, telefonisch via 0413-342555 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 en 17.00 uur.


Paas-art een nieuw geluid

Helemaal niet, want Paas-Art mag inmiddels een boeiende culturele traditie in Nuenen heten.
Immers, sinds de oprichting in 2009 exposeren om het andere jaar de schilders van Atelier Nuenen recent werk tijdens een tentoonstelling op beide paasdagen. En elke keer trekt de tentoonstelling gelukkig honderden bezoekers, die de werken willen komen bekijken.


Daarom zetten de schilders en tekenaars van Atelier Nuenen op eerste en tweede Paasdag, 1 en 2 april, van 11.00 -16.00 uur, hun atelierdeuren aan de Berkenbos 8 in Nuenen weer wagenwijd open, om iedereen die weet te genieten van schilderkunst weer hartelijk en gastvrij te ontvangen.
Atelier Nuenen telt, na een belangrijke uitbreiding van het aantal leden zo'n twee jaar geleden, inmiddels circa 60 geroutineerde kunstschilders en tekenaars uit de Nuenense regio.

Na een succesvolle Art on the Move expositie in het najaar van 2017 in een autosalon in het centrum van Gerwen, kiest Atelier Nuenen voor Pasen 2018 weer voor het informele concept van open atelier dagen in de eigen werkruimte.
Op beide dagen kunt u ronddwalen langs alle werkplekken van de schilders om met eigen ogen te zien, waar zoveel enthousiaste kunstbeoefenaars hun werken tot stand brengen.

De Vereniging Atelier Nuenen ondersteunt en inspireert de leden op allerlei manieren om tot nog mooiere resultaten te komen.
Bezoekers van Paas-Art geven telkens weer aan getroffen te worden door de explosie aan kleur en dynamiek, die in de tentoonstelling van zoveel gepresenteerde doeken spat.

De schilders durven te geloven dat Vincent met plezier een paar uur van zijn paasdagen zou hebben besteed aan het rondwandelen door dit atelier in Nuenen, waar zoveel mensen die de schilderkunst zijn toegedaan, heel hun ziel en zaligheid steken in het scheppen van boeiende schilderijen.
We hopen u als liefhebber van de schilderkunst komend Paasfeest op onze open atelierdagen te mogen begroeten.