Verkiezingsuitslag 21 maart 2018.

De afgelopen acht jaar was Dorpsbelang Son en Breugel onderdeel van de verschillende coalities. Daarmee heeft de partij een grote bijdrage geleverd aan de vorming en de uitvoering van het beleid van de gemeente Son en Breugel. Hierbij hebben we ons steeds laten leiden door onze politieke overtuiging, zoals vastgelegd in onze uitgangspunten, en door het van de kiezers aan de fractie gegeven mandaat.
Als verliezer van de verkiezingen feliciteren wij allereerst de andere partijen met hun verkiezingsoverwinning. Natuurlijk bedanken we nadrukkelijke diegenen die wel op Dorpsbelang Son en Breugel hebben gestemd voor het wederom in ons gestelde vertrouwen.

De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 maakt duidelijk dat we er als fractie en bestuur van Dorpsbelang Son en Breugel kennelijk niet in zijn geslaagd om aan de inwoners van Son en Breugel duidelijk te maken wat we in de afgelopen acht jaar hebben gerealiseerd zoals 4 nieuwe scholen, de enorme uitbreiding van het Meubelplein, de herontwikkeling van Ekkersrijt, grote stappen op het gebied van de WMO en duurzaamheid, huisvesting voor jongeren (met of zonder beperking) en -ondanks de crisis- een gestage groei van woningbouw in Sonniuspark.

Wij respecteren de verkiezingsuitslag waaruit volgt dat wij als verliezende partij geen rol meer zullen spelen bij de formatie van een nieuwe coalitie. Dit betekent dat wij ons de komende vier jaar zullen richten op een rol als oppositiepartij.

Fractie en bestuur van Dorpsbelang Son en Breugel zullen daarbij vasthouden aan de uitgangspunten van de partij en de voorstellen van de nieuwe coalitie beoordelen vanuit de belangen van en voor de gemeenschap van Son en Breugel.

Wim van der Hooft
Voorzitter Dorpsbelang Son en Breugel