Afbeelding
Foto:

Veel bedrijven aanwezig bij
(vakantie) banenmarkt

Banen in de horeca, entertainment, logistiek, detailhandel en zorg zijn tijdens de (vakantie)banenmarkt te vinden in het Vestzaktheater waar de Bibliotheek Dommeldal i.s.m. het Jongerenwerk van de LEVgroep weer zorgt voor een mooie avond.

Jongeren in de leeftijd van 15 t/m 20 jaar zijn van harte welkom. Er zijn o.a. 8 stands waar je informatie kan krijgen over diverse soorten werk, je in kan schrijven bij uitzendbureaus en wie weet wel de deur uit lopen met concreet werk! Pak je kans!
Aanwezig zijn: Praxis bouwmarkt, Stichting Meedoen Werkt/de Caroussel, Heesbeen Attraktieverhuur, WSD Werkpartners, APS uitzendbureau en Randstad Nederland BV en Boshyus Best.
Ook is er een korte presentatie over solliciteren en tips, maar ook 'hoe maak je een flitsende CV?!' Ter plekke kun je ook een beroepskeuze- of studiekeuzetest doen. Handig om je CV mee te nemen en je ID.

Nog interesse om je als werkgever aan te melden? Meld je bij marieke.schoenmakers@levgroep.nl of 06-10853842


Stedelijk College Eindhoven op 'avontuur' in Peru

Al 10 jaar heeft Stedelijk College Eindhoven een uitwisselingsproject in Peru. Ook dit jaar krijgt een groep van 14 leerlingen de kans om naar Peru te gaan, een indrukwekkend en mooi land. Dit jaar zijn wij uitgekozen om aan de uitwisseling deel te nemen.

In oktober 2017 is een groep van 12 Peruanen naar Nederland gekomen, die één week in ons land hebben gelogeerd. Om de gasten zo goed mogelijk te laten proeven van onze cultuur, hebben leerlingen van het Stedelijk College ze meegenomen naar mooie steden, hebben ze leuke uitstapjes met de gasten gemaakt en hebben de Peruanen het typisch Nederlandse gezien.

Vertrek naar Peru
Op zondag 15 april 2018 vertrekken we voor twee weken naar Peru, samen met twee docenten. De eerste week gaan we naar Lima, de tweede week naar Cusco. In Lima gaan we logeren bij de uitwisselingsstudenten, die in oktober in Nederland waren. Tijdens ons verblijf in Lima gaan we bijna elke dag een bezoek brengen aan Pamplona, een bijgelegen sloppenwijk. In Pamplona gaan we een huis bouwen, voor iemand die dit heel hard nodig heeft.

We gaan vier ochtenden hard werken, om een zo'n mooi en stevig mogelijk huis te bouwen voor deze mensen. Ook gaan we voedselpakketten uitdelen in deze sloppenwijk, voorzien van lang houdbare producten. Hiervoor zouden de mensen zelf maandenlang moeten werken.

Cusco
De tweede week, als we in Cusco verblijven, gaan we veel bezienswaardigheden bezoeken, waarvan Machu Picchu het absolute hoogtepunt zal zijn. Voorgaande jaren hebben de leerlingen van
het Stedelijk College ook altijd een weeshuis bezocht, er wordt gezocht naar een ander goed doel.

Om zoveel mogelijk huizen te bouwen en voedselpakketten uit te delen hebben de leerlingen van het Stedelijk College veel sponsoracties gedaan, zoals een sponsorloop en de verkoop van spullen op een kerstmarkt. Er kunnen natuurlijk altijd nog wat euro's bij!

Uw bijdrage is welkom!
We zouden het enorm waarderen als u een steentje bij zou dragen om zoveel mogelijk mensen in Peru blij te maken, die het zo moeilijk hebben. U kunt uw bijdrage overmaken op rekeningnummer NL66RABO0113837291, ten name van SPVOZN, onder vermelding van 1091-230-XXX, Peru. U kunt ook altijd een bezoekje brengen aan onze Facebookpagina: Home4Peru (vanuit hier kunt u ook doneren!).

Deze reis zal erg indrukwekkend zijn, we kijken er ontzettend naar uit om naar Peru te
gaan!
Geschreven door Eva Swinkels namens de gehele groep: Joëlle, Amy, Bram, Caroline, Fausto, Gitte, Jasmijn, Kimmy, Maartje, Niels, Nikki, Rowan en Sil.