George Blanken
George Blanken Foto:

Koningsconcert Son en Breugel
een muzikaal feest

Naast het Harmonieorkest en een geweldig combo treden tijdens het Koningsconcert 2018 op 26 april op het Raadhuisplein diverse lokale artiesten op. Gevierde namen die al menige ervaring hebben in het optreden voor publiek zorgen samen met enkele jeugdige talenten voor een schitterende show voor jong en oud. Inmiddels repeteren ze intensief en belooft het Koningsconcert 2018 een prachtige avond te worden.

Even voorstellen
Zoals in onze vorige uitgave gemeld, willen we de deelnemers aan het Koningsconcert van 26 april graag aan u voorstellen. Zij nemen deel aan de repetities van het harmonieorkest Pro Honore et Virtute. Vandaag is de beurt aan George Blanken, Lisa Verkuijlen en Mischa de Gooijer.

George Blanken
Deze muzikale duizendpoot woont in Heeswijk-Dinther en zijn grote hobby is natuurlijk muziek maken. Dat is ook niet verwonderlijk als je bedenkt dat hij leadzanger in verschillende bandjes is. Bekende namen als Crazy Cadillac, Chicken George, Memory Plane en de Expats Bigband om er maar enkele te noemen. Daarnaast zingt George ook regelmatig als zanger bij verschillende concerten, shows en evenementen. Naast al deze bandjes is George ook coach en begeleidt hij een hele groep van circa 50 mensen (kinderen en volwassen) die lid zijn van Music-Academy GLOW, de plek voor jong theatertalent. George zet zich voor hen in als docent op gitaar en zang. Het is altijd leuk, spannend en vooral leerzaam om mee te doen aan diverse projecten, zoals het Koningsconcert 2018. Voor George is het een grote uitdaging om met nieuwe mensen muziek te gaan maken en iets moois neer te zetten. Hij vindt het dan ook een hele eer om hiervoor gevraagd te zijn.

Lisa Verkuijlen
Lisa is 18 jaar en komt eveneens uit Son en Breugel. Zingen vindt ze van jongs af aan altijd al heel erg leuk. Naast zingen onder de douche en door het hele huis kreeg ze ooit voor haar verjaardag een proefles bij Helga Westerman. Bij Helga krijgt ze inmiddels al enige tijd de zangles waar ze zo erg naar uit zag. Naast zangles zit Lisa sinds 8 jaar bij Scouting Dutmella. Daar is ze momenteel leidster bij de Welpen; razende jongens van 7 tot 11 jaar. Naast deze hobby's zit Lisa in haar laatste jaar van de studie Verzorgende IG en loopt ze momenteel stage op Zonhove in Son. Na het behalen van haar diploma hoopt ze nog verder te groeien in dat vak. Na een aantal keren zingen op familiefeesten en kleine evenementen was Lisa vorig jaar toe aan een wat grotere uitdaging. En daar kreeg ze als zangeres bij het Jeugdpromsconcert Music in Blue 2017 alle gelegenheid toe. Zingen met een orkest is tenslotte niet iets waar je elke dag de kans voor krijgt. Met veel plezier denken we terug aan haar solo-optreden met Miracle en samen met de andere zangers in een medley van Grease. Zo kreeg ze de kans om veel nieuwe ervaringen op te doen. Meer optredens in het dorp tijdens de oliebollenparty van de gemeente en bij Snow Radio volgden. Nadat ook de zittingsavondcommissie interesse in haar toonde voor 2019 zal het Koningsconcert 2018 het volgende grote evenement zijn waar Lisa kan schitteren.

Mischa de Gooijer
Mischa is 17 jaar en zit in het examenjaar van het Lorentz Casimir Lyceum in Eindhoven. Zijn hele leven al houdt hij veel van muziek en hij heeft het ook altijd leuk gevonden om te zingen. In 2012 heeft Mischa meegedaan aan het Kinderen voor Kinderen Songfestival waar hij in de halve finale als tweede is geëindigd. Sindsdien heeft hij de smaak echt te pakken en volgt hij al enkele jaren zangles bij Helga Westerman. Naast zingen speelt Mischa ook piano en heeft hij 9 jaar lang vioolles gehad. Een echt muzikale jongen dus. Maar daar houdt het niet mee op. Mischa heeft ook musicalervaring! In 2015 heeft hij de rol van Pippin in de gelijknamige musical gespeeld. Mischa maakte kennis met Harmonie Pro Honore tijdens het Jeugdpromsconcert Music in Blue 2017. Zich steeds meer op zijn gemak voelend op het podium met nummers als Kronenburger Park, Geronimo en It's a beautiful day. Geweldig om dit jonge Sonse talent er ook nu bij het Koningsconcert 2018 bij te hebben.

Meer informatie en contact
Voor het Koningsconcert 2018 zie het tabblad "nieuws" op deze site en volg de nieuwsberichten in de lokale media, op de Facebookpagina van Pro Honore et Virtute en de website van het Oranjecomité Son en Breugel.


Lisa verkuijlen
Mischa de Gooijer
Afbeelding