Sandra van de Ven met haar boeket bloemen
Sandra van de Ven met haar boeket bloemen Foto: Wil Feijen

Een bos bloemen voor gouden mensen

"Ik wil graag onze buren Joep en Sandra van de Ven verrassen met een mooi boeket bloemen", schrijft de buurvrouw van Joep en Sandra namens haar man en haarzelf. De buren van Joep en Sandra zitten al een tijdje in een zeer vervelende periode in hun leven. De buurman is namelijk ongeneeslijk ziek, hij heeft uitgezaaide alvleesklierkanker en zal niet meer beter worden. Op dit moment krijgt hij nog een zware chemokuur om nog een paar maanden extra te krijgen.

Door: Tais Lourinho da Silva

"Joep en Sandra staan altijd voor ons klaar", schrijven ze in de mail. "Onze zoon mag altijd bij hun komen eten en als er maar iets geklust moet worden of als er een technisch probleem is, helpen ze ons zonder het maar te hoeven vragen." Ook de aandacht die Joep en Sandra aan ze geven wordt ontzettend gewaardeerd. "Als iemand een bloemetje verdient en even in het zonnetje gezet moet worden, zijn het deze twee gouden mensen."

Met een glimlach op haar gezicht opent Sandra van de Ven de voordeur. "Wat een mooie bos bloemen", zegt Sandra. "Wat een lief gebaar, maar het had absoluut niet gehoeven. Als buren is het vanzelfsprekend dat je elkaar helpt. Daar zijn buren voor."

Ken jij ook iemand die een mooie bos bloemen verdient? Mail dan naar: verkoop@demooisonenbreugelkrant.nl
'Mooi boeket bloemen zoekt een lege vaas' wordt mogelijk gemaakt door:
Bloemsierkunst Le Soleil, Markt 5 Son en Breugel



Katholieke Vrouwen Beweging (KVB)
bestaat 65 jaar

De KVB Son en Breugel bestaat 15 april 65 jaar. De vereniging heeft niet altijd dezelfde naam gehad. Bij de oprichting in 1953 was het de Katholieke Arbeidersvereniging (KAV). In 1983 ging men verder onder de naam Katholieke Vrouwenbeweging Brabant en in 2009 kreeg de vereniging haar huidige naam.

Voor de oprichting in 1953 van een landelijk KAV was destijds nog de toestemming nodig van de bisschop. Door de KAV konden arbeidersvrouwen zich voor het eerst in georganiseerd verband ontspannen. Daarnaast lag het accent ook erg op onderlinge ondersteuning. Men had zorg voor elkaar en anderen. Ook nu is de vereniging nog steeds erg begaan met haar leden. Het bestuur zorgt ieder jaar voor veel activiteiten waarbij de vrouwen elkaar kunnen ontmoeten. In vroegere tijden mocht een vrouw pas lid worden als ze getrouwd en katholiek was. Inmiddels zijn alle vrouwen welkom ongeacht burgelijke staat of geloof.

De Zwaan fungeert als thuisbasis voor de vereniging. Als er geen activiteit buitenshuis is zijn de vrouwen daar een of twee keer per maand op dinsdagavond te vinden. Het bestuur krijgt altijd alle medewerking en doet nooit vergeefs een beroep op hulp van het vriendelijke personeel. Het is dan ook logisch dat de leden daar op 17 april hun 65 jarig jubileum gaan vieren. De Zwaan zal voor hapjes en drankjes zorgen en De Briljantjes zorgen voor de muzikale omlijsting. Er zullen foto's gemaakt worden door de fotografe van de vereniging die te zijner tijd te zien zullen zijn op de website kvbsonenbreugel.nl

Afgelopen week hebben de vrouwen een kienavond gehad. Dat is een gewilde activiteit waar altijd veel leden op af komen. Ook hiervan zijn foto's gemaakt en zijn te zien op de website onder het kopje Foto Album. Kijk gerust eens rond op de site en proef de sfeer middels de verhalen en de foto's.


Afbeelding