The Full Monty
The Full Monty Foto: Roy Beusker

Thomas Verbogt te gast in het Literair Café Dommeldal

Literair Café Dommeldal ontvangt in de Kasteeelhoeve in Geldrop, op zondagmiddag 15 april, van 14.00-16.00u, schrijver Thomas Verbogt. De man van de geestige, herkenbare ergernissen en observaties. Én de man van de waaiwoorden: woorden die naar je toe komen waaien vanuit de pers en op straat. En die gelukkig vaak snel weer verdwijnen.

Thomas Verbogt
Thomas Verbogt (1952) doorliep het Canisiuscollege in Nijmegen en studeerde vervolgens Nederlands in Amsterdam. Hij debuteerde in 1981 met de verhalenbundel De Feestavond. Sindsdien schreef hij romans, verhalenbundels en toneelstukken.
Met zijn oeuvre groeide ook zijn publiek. Lange tijd was hij een zeer gewaardeerd auteur maar toch relatief onbekend. Inmiddels behoort hij al flink wat jaren tot 'de eredivisie van de Nederlandse literatuur' zoals Pieter Steinz hem destijds in NRC Handelsblad omschreef. Zijn roman Als de winter voorbij is, werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2016.
Waar Verbogt vooral om geprezen wordt is zijn melancholieke en lichte toon en zijn filmische manier van vertellen. Ook zijn humoristische korte verhalen zijn populair bij veel lezers. De opvolger van Carmiggelt, wordt hij genoemd. Omdat ook hij het zoekt in de kracht van het alledaagse. Ook in zijn dagelijkse column in de Gelderlander. Zijn laatste boek met als titel Waaitaal, bevat geestige, herkenbare ergernissen en observaties, over de taal van alledag. Verbogt, die een groot liefhebber en kenner is van de stripheld Kuifje, zoekt het in de kracht van het alledaagse.

Literaire Lunch
Voorafgaand aan de schrijversmiddag kunt u –na reservering- genieten van een literaire lunch bij de Kasteelhoeve. Belt u van tevoren even met 040-7874561.

Kaartjes
Kaartjes zijn online te bestellen via de website van Bibliotheek Dommeldal. Of te koop bij Boekhandel van Grinsven in Geldrop. Voor houders van een jaarkaart wordt altijd een zitplaats gereserveerd.


The Full Monty schaamteloos grappig en niets verhullend

Op donderdag 12 april staat de spetterende musical The Full Monty in Theater De Blauwe Kei. Een aanstekelijke, pikante, maar ook ontroerende musical met swingende songs. The Full Monty begint om 20.15 uur in de grote Theaterzaal van De Blauwe Kei op CHV Noordkade.

Het verhaal gaat over een werkloze metaalarbeider. Als hij plotseling zijn baan, vrouw en toekomst verliest komt hij in de problemen. Hij moet zorgen dat hij de alimentatie kan blijven betalen, want anders verliest hij ook nog zijn kind. Hiervoor gaat hij op zoek naar een bron van inkomsten. Zodra hij ziet hoe vrouwen in de stad uit hun dak gaan bij een Chippendales-achtige voorstelling en hij heeft uitgerekend hoeveel geld die show heeft opgeleverd, bedenkt hij met zijn werkloze vrienden al snel een strip act genaamd The Full Monty. Er is alleen één probleem: de vijf werkloze mannen zijn niet bepaald de meest sexy jongens. Slagen ze er toch in om bezoekers naar binnen te lokken en een geslaagde striptease-act te laten zien? "Schaamteloos grappig" (Telegraaf), "Een lust voor alle zintuigen" (Volkskrant) en "Vertederende losers in een energieke show" (Trouw).

Kaarten voor The Full Monty zijn € 33 (inclusief drankje) en zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, telefonisch via 0413-342555 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 en 17.00 uur.