Lente in Son en Breugel

Het zat er al een tijdje aan te komen, afgelopen weekend was et zover. Eindelijk! De winter maakt plaats voor de lente. Met tegenzin, nog niet zo lang geleden lag er zelfs sneeuw. Echt warm werd het daarna ook niet, ook al was de sneeuw weggesmolten. Vrijdag was er geen houden meer aan, ook zaterdag en zondag bereikte de thermometer zomerse waarden. Veel inwoners van Son en Breugel maakten van de gelegenheid gebruik om een terrasje te pikken, er lekker op uit te gaan of zelfs te barbecueën.

Begin deze week overheersten de wolken, al viel het met name maandag reuze mee qua neerslag. De komende week zal de temperatuur in de buurt van de 20 graden Celsius blijven, in het weekend zelfs iets erboven. Vandaag en vrijdag valt er wellicht regen, de rest van de week blijft het droog. Met een beetje geluk kunnen ook komend weekend de korte mouwen weer aan, anders kunt u de mouwen altijd nog opstropen. Als u het nog niet gedaan heeft, kan de barbecue weer klaargezet, de tuinmeubelen schoongemaakt en uw favoriete drankje koud gezet worden.

De natuur heeft het ook in de gaten, de vogels fluiten dat het een lieve lust is, veel bomen en struiken staan al in volle bloei. Reden voor onze fotograaf Wil Feijen om er op uit te trekken om de bloeiende natuur op de gevoelige plaat vast te leggen., hierboven ziet u een impressie.

Het is heerlijk om na de winter, die op het eind nog behoorlijk koud en guur was, weer de kunnen genieten van zachte temperaturen en de mooie natuur in en rond ons dorp. Het genieten kan weer beginnen!