Afbeelding
Foto: wil Feijen

Een buurttuin voor iedereen in 't Zand

Maandag 16 april werd het convenant voor een nieuwe buurttuin in de wijk 't Zand getekend. De buurttuin is een initiatief van enkele bewoners uit de wijk. Om dit moment zijn er zeven bewoners die een actieve rol spelen bij het tot stand komen van de tuin. Zij worden echter gesteund door veel buurtbewoners die het een goed idee vinden.

Door: Adrie Neervoort

Samen bezig met hetkweken van groenten en planten
De buurttuin moet een centrale rol gaan spelen in de wijk om samen met elkaar groente en bloemen te kweken. Het unieke aan de tuin is dat iedereen er een plantje of een groentesoort kan planten. Samen bezig zijn met de natuur en in dit geval vooral met groenten en planten.
De gemeente werd benaderd door de initiatiefnemers en deze was gelijk enthousiast. Wethouder Kees Vortman stelde alvast duizend euro als startkapitaal beschikbaar. Ook werd er een subsidieverzoek gedaan voor het project bij de stichting Kern met Pit. Een organisatie die mensen uitdaagt om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren. Lukt het om dit vorm te geven, krijgt de aanvrager na een jaar €1000,- ter ondersteuning van het project. De buurttuin heeft hiervoor een toezegging gekregen als zij binnen dit jaar klaar zijn.

Een fruitige start
De officiële start van de buurttuin werd een feestelijk gebeuren. Wethouder Vortman kwam niet met lege handen en bracht zes fruitbomen mee om in de buurttuin te planten. De gemeente start op dinsdag 17 april met de aanleg van de tuin door het afgraven van de aanwezige schrale grond en te vervangen door voedzame grond waar de planten goed in kunnen groeien. Na het zetten van de handtekeningen onder het convenant sloegen een aantal kinderen uit de wijk enthousiast de eerste piketpaaltjes in de grond zodat het terrein van 200 m2 zichtbaar en afgebakend is voor de komende werkzaamheden.
Een mooi initiatief dat nog wel wat sponsors kan gebruiken, wilt u dit project een steuntje in de rug geven stuur dan een mailtje naar buurttuintzand@gmail.com


Afbeelding