Afbeelding
Foto:

Koningsdag Son en Breugel

Vroege vogels weer vroeg op pad

Het is een lange traditie dat het vieren van de verjaardag van onze koning in Son en Breugel begint met de VroegeVogelWandeling, georganiseerd door het IVN.

Bij het vertrek, klokslag 05.00 uur per fiets vanaf het Pieter Brueghelplein, 5694 AH Breugel is het nog donker. Van daaruit fietsen we naar de Mosbulten, waar we ergens ter hoogte van de kruising Olen en de Kuilen onze fietsen stallen en de wandeling begint.

Als we beginnen met wandelen, ontwaakt de natuur langzaam en de eerste vogels beginnen met hun zang tot het hele vogelkoor losbarst. Intussen is de zon opgekomen en worden de kleuren zichtbaar. Een onvergetelijke ervaring. Ervaren vogelaars helpen u graag om de verschillende vogelgeluiden te herkennen.

Bij terugkeer in Breugel staat het Oranjecomité klaar met oranjebitter en koffie.

Stevig schoeisel en warme kleding (het wordt tijdens de wandeling alleen maar kouder) zijn zeer aanbevolen. Honden (ook aangelijnd) zijn helaas niet welkom.

Starttijd: Vrijdag 27 april, 5:00u
Startpunt: Pieter Brueghelplein
5694 AH Breugel

Meer info / aanmelden (niet verplicht, wel gewenst): wandelen@ivn-senb.nl


Viswedstrijd voor de jeugd op Koningsdag

Op Koningsdag vrijdag 27 april is er weer de jaarlijkse viswedstrijd voor de jeugd uit Son en Breugel.

Wil je nog meedoen? Aanmelden kan nog!
De Wedstrijd zal weer plaatsvinden bij de vijver aan de Europalaan in Son en Breugel. Deelnemers moeten om uiterlijk 10.30 uur aanwezig zijn bij de vijver, de wedstrijd start om 10.45 uur en duurt tot 12.00 uur.
Om 12.15 is er de prijsuitreiking, door een "geheime" gast.

Maximaal kunnen er 35 tot 40 vissers deelnemen aan de wedstrijd, dus schrijf je snel in.
Er is een prijs(je) voor iedere deelnemer. De deelname is geheel gratis. (deelname is op eigen risico). Aas en voer is aanwezig en er mag gevist worden met één vaste hengel per deelnemer., in overleg met de organisatie eventueel een andere hengel.

Alle gevangen vis moet worden teruggezet.
Er zijn hengels beschikbaar voor wie zelf geen hengel heeft (bij aanmelding doorgeven)
Deelnemers kunnen zich aanmelden bij:
Chris Spooren 06-30775451


JC Oase bestaat 60 jaar!

In het jaar 1958 is de K.W.J. opgericht, later JC 't Krutje genoemd of zoals nu in de volksmond jongerencentrum Oase. 2018 is daarom een bijzondere jaar waarin Oase 60 jaar bestaat.

60 jaar jeugd- en jongerenwerk met de inzet van honderden vrijwilligers, die allen op eigen wijze hun steentje hebben bijgedragen, waardoor ons jongerencentrum tot op de dag van vandaag nog steeds bestaansrecht heeft. Hier zijn we trots op en dit willen we vieren met iedereen die in de afgelopen 60 jaar betrokken is geweest bij de K.W.J., K.A.J, 't Krutje, de Kluivelanders, de Dommelsoppers of Oase.

We willen samen herinneringen ophalen en gezellig kletsen over vroeger en nu, dit zullen we doen onder het genot van een hapje, een drankje en de nodige entertainment. Het 60-jarig bestaan wordt gevierd op zaterdag 26 mei as van 20.00 uur tot 01.00 uur in het gebouw van JC Oase aan de Dommelstraat 10A. Aanmelden voor deze avond is wenselijk maar niet noodzakelijk, het kan via info@jc-oase.nl.
We hopen jou/jullie van harte welkom te mogen heten!

Voor vragen of opmerkingen kunt u ons bereiken via info@jc-oase.nl of via 06-52522825. Voor meer informatie over deze avond kun je terecht op www.jc-oase.nl.


Afbeelding