vrijdag 20 april

publiekswandeling IVN en Heemkundekring

Een presentatie over Hakhout met aansluitend een wandeling met gidsen in de omgeving van de Sonse Bergen en het IVNgebouw in Son en Breugel. Samen met de gidsen van het IVN en de Heemkundekring maakt u een wandeling door Son en Breugel. Dit jaar voor eerst met een presentatie van Bert Maes over het hakhout dat in Son en Breugel nog te vinden is. Na afloop wandelen we naar de Sonse Bergen of een ander bosgebied in de buurt, waar we, samen met de IVN-gidsen, het gebied zullen verkennen waar het hakhout stond en nog steeds staat.
De start van de presentatie is om 13.30 uur, maar vanaf 13:00u is er koffie in het IVN-gebouw aan de St. Genovevastraat 33. De exacte locatie kan nog wijzigen als er veel aanmeldingen binnenkomen. Aanmelden voor 20 april zodat bij een wijziging van de locatie u op de hoogte kunt worden gehouden. De wandeling na de presentatie zal ongeveer twee tot drie kilometer lang zijn, het tempo ligt laag. Wandelschoenen zijn wel aanbevolen. . Iedereen is welkom op deze gezamenlijke publiekswandeling. Deelname is gratis. Honden (ook aangelijnd) zijn niet toegestaan.
Programma: 13.00 Koffie / thee 13.30 – 15.15 uur Presentatie van Bert Maes 15.15 Koffie / thee 15.30 – 17.30 uur; wandelen naar hakhoutgebied (Sonse Bergen?) langs houtwallen (afhankelijk van aantal aanmeldingen)
Sluiting om ca. 17.30 uur
Meer info en aanmelden (i.v.m. locatie van de presentatie): wandelen@ivn-senb.nl

zaterdag 21 april

'Het lot van Loterijman' van Mondo Leone bij Plein Public

Hij is een 'verhalenjager' zegt hij over zichzelf maar ook ideeënman en spoorzoeker. Mondo Leone komt voor de derde keer naar de Boerderij bij Plein Public in Breugel. Deze keer met zijn voorstelling 'Het lot van Loterijman'. Hij treedt op in bekende zalen zoals de Kleine Komedie in Amsterdam, maar hij houdt van de kleine setting zoals bij Plein Public. Hij heeft niets met hokjes en gebruikt niet alleen tekst, maar ook film, foto's en muziek. Deze bijzondere voorstelling mag je niet missen. Leon Giesen is de man achter Mondo Leone. Schaar hem niet onder de cabaretiers of sing a songwriters. Nee, hij is anders, steeds verrassend. Dit bijzondere optreden begint stipt om 20.30 uur.De prijs voor dit uniek avondje uit bepaal je zelf want in de pauze gaat de organisatie met de pet rond. 21 april om 20.30 uur in de Boerderij, Leeuwlaan 2 in Breugel! Kijk ook eens op www.boerderijbreugel.nl of op www.mondoleone.nl

zaterdag 21 april

Exposite Willem Berkers

Het werk van de Sonse omni-kunstenaar Willem Berkers is niet makkelijk in een hokje te plaatsen, maar voor wie Willems gedachtegoed kent is zijn signatuur herkenbaar. "Ik bezie mensen en voorwerpen in hun geheel eigen schoonheid met vorm, kleur of inhoud, die blik of dat gebaar. Ontmoet het werk van Willem Berkers tijdens Galerie "Le Bongerd" aan de Asteroidenlaan 1 in Son en Breugel op zaterdag 21 april van 13.00 tot 17.00 uur.

zondag 22 april

Orgelconcert met poëzie

Zondag 22 april verzorgt Ad van Sleuwen een orgelconcert in de Sint-Genovevakerk te Breugel. Bespeeld wordt dan het fraaie historische Vollebregtorgel uit 1854. Dit orgel staat bekend om zijn warme klank. Onlangs heeft de driejaarlijkse stembeurt van het orgel plaatsgevonden waardoor het orgel weer optimaal klinkt. Het gevarieerde programma bevat naast een fraai concert in Italiaanse stijl van J.S. Bach prachtige maar zeer weinig gespeelde muziek van de componisten Volckmar, Janistsch, Nikolai en Rellstab. De muziek wordt afgewisseld met door Piet van den Boom voorgedragen eigen gedichten. Het concert begint om 16.00 uur. De toegang tot het concert is gratis met een vrije gift na afloop.

zondag 22 april

Sons Kamerkoor - Oui, c'est la vie!

Son en Breugel - Op zondag 22 april zingt het Sons Kamerkoor 'Oui, c'est la vie' dans la Sonnerie.
Locatie: de Kapelzaal van Hotel-Restaurant la Sonnerie Aanvang van het concert: 16.00 uur. Het concert duurt ongeveer een uur. De toegang is gratis. Het koor stelt een bijdrage na afloop bijzonder op prijs. Bezoekers ontvangen een programmaboekje met een korte toelichting per lied.
Voorproefje Op www.sonskamerkoor.nl leest u meer over het Sons Kamerkoor. Dat het koor van afwisseling houdt, kunt u er ook beluisteren.

Exposite Willem Berkers

Het werk van de Sonse omni-kunstenaar Willem Berkers is niet makkelijk in een hokje te plaatsen, maar voor wie Willems gedachtegoed kent is zijn signatuur herkenbaar. "Ik bezie mensen en voorwerpen in hun geheel eigen schoonheid met vorm, kleur of inhoud, die blik of dat gebaar. Ontmoet het werk van Willem Berkers tijdens Galerie "Le Bongerd" aan de Asteroidenlaan 1 in Son en Breugel op zondag 22 april van 13.00 tot 17.00 uur.

maandag 23 april

Thema-Avond Dementie / Euthanasie

Thema-avond met een actueel onderwerp: Dementie en Euthanasie. maandag 23 april 2018 om 19.45 uur in La Sonnerie – Nieuwstraat 45 – Son. We beginnen eerst met een kop koffie of thee en dan gaan we om 20.00 uur van start. Het eerste gedeelte van deze avond wordt ingeleid door dhr. Frank Zwijnenberg. We gaan de documentaire bekijken gemaakt over de moeder van dhr. Frank Zwijnenberg, mevr. An Zwijnenberg getiteld: "Voor het te laat is". Toen de diagnose dementie was gesteld, twijfelde mevr. Zwijnenberg niet. "Dan weet ik wat me te doen staat. Euthanasie." Over het proces daar naartoe, gaat de documentaire. Na deze documentaire is er een pauze. Na de pauze komt dokter Eijsbouts aan het woord. Ook hij gaat in op het Thema-onderwerp van deze avond: Dementie en Euthanasie. Met de steeds verdergaande vergrijzing van onze bevolking zullen we hier vaker mee geconfronteerd gaan worden, daarom vindt het Bestuur van Vrouw Aktief het een Thema-avond waard dit seizoen, zowel voor VA leden als voor niet VA leden. Aanmelden voor deze avond bij Els Donkers Tel: 0499 – 475 157 e-mail: j.donkers3@upcmail.nl Graag voor 21 april a.s. Kosten VA leden € 1,00 Kosten Introducés € 3,00 incl. kopje koffie of thee

donderdag 26 april

Koningsconcert Son en Breugel

Koningsconcert van Oranjecomité en Harmonie Pro Honore et Virtute. Koningsnacht vieren we samen. Het Oranjecomité en Harmonie Pro Honore et Virtute organiseren een openlucht Koningsconcert op een groot podium op het plein. Een prachtige avond vol muziek, optredens van lokale artiesten en show. Met dit geweldige inititaiteif voor een spetterende feestavond heeft niemand meer een excuus om Koningsnacht buiten Son en Breugel te vieren. Vier het met z'n allen mee in ons eigen dorp. Meer info via www.phev.nl

vrijdag 27 april

Voorjaarscursus IVN

Dit voorjaar organiseert het IVN weer een kortdurende voorjaarscursus. En zoals altijd zijn er excursies in onze directe omgeving. Onze onderwerpen dit keer zijn: Ontstaansgeschiedenis van het Brabantse landschap en planten die in dat landschap voorkomen, waterplanten, zangvogels, amfibieën en reptielen. Data zijn maandagavond 9 en 23 april, 28 mei en zaterdagochtend 14 april en 2 juni. Maar speciaal is wel onze vroege vogelwandeling op koningsdag 27 april om …..jawel 5.00u!! Kosten 30 euro voor IVN leden, voor niet leden 55 euro ( inclusief jaar lidmaatschap) Aanmelden via vjc 2018@ivn-senb.nl of bij Henny Vredeveld 0499-471665 of Everdien Dierssen 0499-477441 Meer info te vinden op onze site www.ivn.nl/afdeling/sonenbreugel