Afbeelding
Foto:

Veel geld beschikbaar voor (her)ontwikkelingen bedrijventerreinen

8 miljoen euro is er beschikbaar voor (her)ontwikkelingen bedrijventerreinen. Eerste aanvraagperiode gestart voor verbetering werkgelegenheid en innovatie Stedelijk Gebied Eindhoven.

Het ROW (Regionaal Ontwikkelfonds Werklocaties) zoekt initiatieven die bestaande bedrijventerreinen een boost geven. Bijvoorbeeld voor het creƫren van werkgelegenheid, innovatie of versterking van samenwerking in de toeleverantieketen. Het gaat dan om ingrepen op, of herontwikkeling van, bestaande bedrijventerreinen.

Ondernemers die daarmee aan de slag willen, en die een financieel duwtje in de rug kunnen gebruiken, kunnen terecht bij het ROW om hun project gerealiseerd te krijgen. Het duwtje in de rug bestaat uit een geldlening of een garantie tegen gunstige voorwaarden.

Ondernemers kunnen een aanvraag voor subsidie indienen, op basis waarvan een lening of garantie verstrekt kan worden. In totaal is er 8 miljoen euro beschikbaar. Voor de eerste periode, vanaf 1 juni 2018, is 4 miljoen euro beschikbaar. Tot 21 september 2018 kunnen aanvragen ingediend worden.

De bijdrage vanuit het ROW bedraagt 50% van de totale investering. We willen bijdragen aan substantiƫle projecten, dus we gaan uit van een bijdrage van het ROW van minimaal 1 tot maximaal 2,5 miljoen euro.

Het ROW is een initiatief van de negen gemeenten in het Stedelijk Gebied Eindhoven (Best, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Helmond, Nuenen, Oirschot, Son en Breugel, Veldhoven en Waalre) en de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM).

Gedetailleerde informatie is te vinden op www.stedelijkgebiedeindhoven.nl/row.