Afbeelding
Foto:

Duizenden leerlingen van DéDé Dance op de planken van het theater!

Vrijdag 27 april a.s. wordt een belangrijke dag voor Nederlands grootste dansschool, namelijk de dag van de première van theatershow "Once Upon a Dance" in Theater de Schalm in Veldhoven!

Vanaf vrijdagavond 27 april t/m dinsdag 8 mei worden er maar liefst 17 shows opgevoerd in Theater de Schalm in Veldhoven. Leerlingen uit Bergeijk, Best, Bladel, Eersel, Eindhoven, Geldrop, Luyksgestel, Nuenen, Son & Breugel, Uden, Valkenswaard, Veldhoven én Waalre dansen hierin mee. Iedere show is uniek, omdat in iedere show weer nieuwe leerlingen dansen!

Maart, april en mei staan in het teken van de theatertour "Once Upon a Dance". Tijdens deze tour zullen alle 3500 leerlingen van DéDé Dance op de planken van het theater staan. In totaal worden er 26 shows gegeven, verdeeld over 4 theaters (Schouwburg Venray, Cultuurcentrum Deurne, Theater De Schalm in Veldhoven en Theater Speelhuis in Helmond) zullen zij schitteren tijdens hun choreografieën!

De voorbereidingen zijn al zo'n twee jaar geleden achter de schermen begonnen. Van het reserveren van de theaters, tot het indelen van de honderden verschillende groepen, van de veel belovende verhaallijn tot de honderden kostuums die gemaakt worden. Een mega, mega klus! Maar zó ontzettend gaaf! DéDé Dance geeft hun leerlingen een unieke ervaring, maar ook zeker een belangrijk gevoel dat ze voor de rest van hun leven mee nemen. Zij zijn de sterren van de show en dat is zo bijzonder.

Mini's (vanaf 2 jaar), kids, tieners en zélfs volwassenen een podium bieden is het leukste en grootste evenement dat wordt georganiseerd vanuit Stichting DéDé Events, de stichting binnen de dansschool. ALLES wordt op vrijwillige basis georganiseerd. Er zijn honderden vrijwilligers die hun steentje bijdragen. Van het maken van de kostuums, tot de oppasmoeders die de kinderen begeleiden, alle hulp tijdens de generale repetities, de vergaderingen die vooraf plaats vinden en de docentes en stagiaires die volop meewerken om een geweldige show neer te zetten!

De choreografieën in de show worden dit keer op een sprookjesachtige manier in elkaar gevlochten. Zo gaan we van een vrolijke 'Magische Mix', naar een bijzonder 'Spectrum'. En van een swingende 'Jungle', naar een lief 'Roodkapje'. Als echte 'Believers' zijn we met ons 'Hoofd in de Wolken'. Oftewel, elke dans heeft een logische link naar het hoofdverhaal. En dat gaat over een juf van DéDé Dance. Deze dansjuf krijgt na de kijkles een bijzonder sprookjesboek van een geheimzinnige oma, omdat haar leerlingen dansen op de Magische Mix. 'Maar pas op! Niet te lang lezen, want voor je het weet blijf je erin hangen…', waarschuwt de oma nog. Eenmaal thuis is de juf zo nieuwsgierig geworden dat ze toch gaat lezen. Te lang… en ze valt in slaap. Ze komt in een sprookjeswereld terecht via het sprookjesboek. De wereld van 'Once Upon A Dance!'. Al dansend ontmoet ze nieuwe vrienden, zoals een knappe prins die een dancebattle organiseert om de ware te vinden. Misschien valt Prinses Juf wel voor deze Prins Charming… Zoemetje (de mascotte van de dansschool) is er ook om de juf via verschillende hoofdstukken de weg terug te laten vinden naar de 'echte wereld'. Maar gaat dat wel lukken nu de jaloerse boze stiefmoeder alles in de gaten houdt? Zal ze uiteindelijk op tijd terug zijn voor de dansles? En bij dit sprookje vragen we ons niet af of er een happily ever after komt, maar of we een dancely ever after krijgen!

Mis dit grootse spektakel niet en kom kijken naar de leerlingen van DéDé Dance. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar en kosten €14,- per stuk en zijn te bestellen via info@dededance.nl of via 040-2544052 (hoofdkantoor DéDé Dance) of kijk op www.dededance.nl.


Lezing klompenmaker Ad Traa met filmprimeur

Ad Traa verzorgt op maandag 30 april samen met zijn vrouw Corine en zoon Luuk een lezing over klompen maken in D'n Liempdsen Herd.
Tijdens de lezing vindt ook de filmprimeur plaats van het machinaal maken van klompen. De film is bij Klompenfabriek Traa opgenomen, omdat het machinaal vervaardigen van klompen is geplaatst op de Unescolijst van Immaterieel Erfgoed. De lezing vormt de afsluitende activiteit van April Klompenmaand in Het Groene Woud.

Het familiebedrijf Traa produceert al drie generaties lang houten klompen. De grootvader van Ad begon in 1928 als handklompenmaker en zijn vader heeft het gehele proces geautomatiseerd. Tot op de dag van vandaag produceren zij nog dagelijks authentieke Hollandse klompen. Daarnaast heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in souvenirs en relatiegeschenken voor de Nederlandse markt.

Historie & toekomst
Tijdens de lezing zal Ad Traa aan de hand van veel fotomateriaal ingaan op de historie van het klompen maken in Liempde en op de ontwikkeling van het klompen maken binnen de familie Traa. Een familiebedrijf met een lange klompenhistorie, maar ook met een duidelijk beeld van de toekomst van de klomp. Luuk Traa zal hier zijn visie op geven.

Filmprimeur
In het bedrijf van de familie Traa is een professionele film opgenomen waarin Ad laat zien hoe stap voor stap een klomp wordt gemaakt vanuit een blok populierenhout. De film is gemaakt in opdracht van het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland. Het machinaal maken van klompen is geplaatst op de Unescolijst van Immaterieel Erfgoed. Met de film is het productieproces van machinaal klompen maken vastgelegd. Tijdens de lezing zal deze film van 13 minuten voor de eerste keer worden getoond.

Lezing
De lezing start maandag 30 april om 19.30 uur in Bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd, Barrierweg 4 in Liempde. Inloop vanaf 19.00 uur. Toegang is gratis.