Parkinsoncafé Helmond nu:
Parkinson-Inn Helmond

Burgemeester mevrouw E.P.J.M.G. Blanksma-van den Heuvel heeft vrijdag 20 april j.l. met één druk op de knop de nieuwe naam van voormalig Parkinsoncafé Helmond bekendgemaakt: "Parkinson-Inn Helmond e.o."

Het aantal Parkinsoncafe's is de laatste jaren fors toegenomen.
Een signaal voor de landelijke Parkinson Vereniging om nieuwe richtlijnen te communiceren. Deze richtlijnen houden o.a. in dat de Parkinsoncafe's onderdeel zijn van deze vereniging en dat de Parkinson Vereniging eigenaar is van de naam "Parkinsoncafé". Een eigen juridische entiteit past niet meer in de gewijzigde situatie. Ook het zelfstandig beheren van de financiën is strijdig met de nieuwe richtlijnen. Voldoet een Parkinsoncafé niet aan de voorwaarden, dan mag de naam niet meer gevoerd worden en vervalt de subsidie voor de maandelijkse bijeenkomst.

Omdat de leden en het bestuur van de vereniging "Parkinsoncafé Helmond" veel waarde hechten aan de zelfstandigheid van hun eigen vereniging is de lijn met de landelijke Parkinson Vereniging doorgeknipt: café wordt inn.
Ook onder de nieuwe naam wil Parkinson-Inn Helmond een plek zijn waar mensen met de ziekte van Parkinson en hun naasten informatie ophalen over de complexe ziekte. En waar mantelzorgers met gelijkgestemden ervaringen kunnen delen.
Voor nadere informatie raadpleeg: www.parkinson-inn-helmond.nl


Kaartavond voor Samenloop voor Hoop

Donderdag 3 mei wordt er in de Vriendschap in Boskant om 19.30 uur een kaartavond gehouden.
Er kan dan worden gerikt en gejokerd, voor 5 euro speelt u 2 ronden mee. Afsluitend is er ook nog een loterij! De opbrengst van deze avond gaat geheel naar De Samenloop voor Hoop Sint Oedenrode, we hopen dus op een grote opkomst, niet alleen van mensen uit Meijerijstad maar zeker ook vanuit de omliggende gemeenten. Met vriendelijke groet Toon en Diny.


Zangworkshop
door Groep '78 zingt!

Schrijf je in voor onze zangworkshop en word een echte zanger of zangeres.
De gratis zangworkshop vindt plaats op vier woensdagen:

• 16, 23, 30 mei en 6 juni 2018
• 20.00 – 22.00 uur
• Buurthuis De Boemerang
Planetenlaan 1a, Eindhoven
Gedurende deze vier avonden leer je de techniek van het zingen en studeer je een popsong in.

Schrijf je in via info@groep78zingt.nl o.v.v. Zangworkshop.

Wie zijn wij?
Groep '78 zingt! is een Eindhovens koor bestaande uit 15 leden, waaronder een combo samengesteld uit een gitarist, een basgitariste en een toetsenist. We zingen en spelen onder leiding van onze dirigente, die ook regelmatig meespeelt op een dwarsfluit, cajón of andere instrumenten.

We repeteren wekelijks om een aantrekkelijk en breed repertoire te kunnen onderhouden met lichte popmuziek als basis. Ons repertoire bevat zowel oudere als recentere artiesten, zowel rustige ballads als swingende popsongs. Zo zingen we bijvoorbeeld Nederlandstalig van Doe Maar en Marco Borsato tot Wim Sonneveld. Verder zingen we Engelstalig, waarbij kan worden gedacht aan de Beatles, Abba of Adele. Ook anderstalige nummers zijn vertegenwoordigd in ons repertoire.

Ben je enthousiast geworden of nieuwsgierig bekijk dan ook onze website www.groep78zingt.nl of bezoek onze Facebookpagina.