Afbeelding
Foto:

Lieke van de Berg wint jeugdviswedstrijd Koningsdag

De nu al traditionele jeugd viswedstrijd op Koningsdag kende dit jaar een grote deelnemerslijst. Of het weer, de vakantie of de gezelligheid de reden was, weten we niet, maar ook deze keer werd het een mooie familieactiviteit. De vissende jeugd kon rekenen op support van vader, moeder, opa, oma, broertjes en zusjes en andere belangstellenden.

Het was zoals voorspeld lekker weer, nadat iedereen door de vaste vrijwilligers voorzien was van hengel, aas en voer, klonk de claxon en werd er fanatiek gestart. Al gauw werden de eerste vissen gevangen: voorn, baarsjes, grondeltjes en een mooie karper als uitschieter. De organisatie had ook dit jaar weer gezorgd voor lekkere snoep en drinken, waarmee iedereen alle aandacht bij het vissen kon houden tot het eindsignaal klonk. Het aantal vissen kwam dicht tegen het recordaantal, de tellers hadden het dit jaar drukker dan ooit, waardoor het wachten was voor de einduitslag bekend was.

Een geslaagde wedstrijd!
Duidelijk werd dat bijna iedereen vis heeft gevangen, iedereen was het er over eens dat het een geslaagde en gezellige wedstrijd was met veel plezier rond heel de vijver!

Onze burgemeester, Hans Gaillard, was persoonlijk naar de vijver gekomen om onder een stralend zonnetje de winnaars te feliciteren en de prijzen te overhandigen. De heer Gaillard begon met de prijs voor de grootste vis.

De prijswinnaars
De grootste vis werd dit jaar gevangen door Tijn van Beek, met een karper van 38 centimeter (gevangen met een vaste hengel). Hij kreeg dan ook de beker voor de grootste vis en mocht meteen blijven staan, want hij was namelijk ook tweede geworden. Tijn ging dus naar huis met twee bekers!

Daarna was de beurt aan de pechprijs. Deze prijs ging naar Lara Schouteten, waarbij de burgemeester aangaf dat dit toch echt gezien moest worden als aanmoedigingsprijs, vooral flink te oefenen en volgend jaar 'dé beker te pakken'.

Daarmee was de prijsuitreiking nog niet aan het einde gekomen, de bekers voor de nummer 1 en 3 stonden nog op tafel. De prijzen gingen achtereenvolgend naar:
1. Lieke van de Berg
2. Tijn van Beek
3. Sem van de Laar en Joris Prins

Omdat op zo'n dag iedereen winnaar is, kregen alle deelnemers aan de jeugd viswedstrijd een mooie medaille ter herinnering en een kleine versnapering mee naar huis.

Vrijwilligers en sponsors bedankt!
De heer Gaillard bedankte Gerrion en Chris Spooren voor het organiseren van de jeugd viswedstrijd en ook de ondersteunende vrijwilligers werden hartelijk bedankt voor hun inzet die dit evenement elk jaar weer mogelijk maakt. Samen met de nieuwe voorzitter van het Oranjecomité, de Heer Jasper van Zuuren, nam de heer Gaillard alvast een voorschot op volgend jaar met de uitnodigende woorden: "tot volgend jaar". Chris Spooren bedankte bij de afsluiting nog de sponsoren die bijgedragen hebben aan deze mooie dag: Leon Spierings (cafetaria) waar de deelnemers op vertoon van hun medaille een consumptie krijgen en Hengelsportspecialisten, gevestigd aan de Boschdijk 233 te Eindhoven, die dit jaar wederom het aas en het voer sponsorde.


Vrijmarkt in de Gentiaan: gezellige drukte!

Het was een drukte van belang, op de vrijmarkt in de Gentiaan. Druk, maar wel gezellig! Niet alleen met belangstellenden, ook waren er weer veel kramen. De een had zijn waren netjes uitgestald in de kraam, de ander gewoon op de grond.

Door: Lucas van As
Foto: Wil Feijen

Voor de koopjesjagers was er veel te vinden, ook voor mensen die gewoon op zoek zijn naar leuke dingen. Van kinderboeken en kleding tot knuffels, of zelfgemaakte koekjes en cup cakes, er was van alles te krijgen. En te doen!

Kinderen creatief bezig
'Part of the art creative workshops' bood kinderen de mogelijkheid zich uit te leven met eigengemaakte schilderijen en tekeningen. Jonge Rembrandts en Picasso's in de dop leefden zich uit. Al was niet altijd duidelijk wat het voor moest stellen, kleurrijk was het in elk geval wel. Goed gedaan!

Net als vorig jaar was er een kraam waar kinderen zich konden laten schminken, onder mijn toeziend oog werd het oog van een meisje veranderd in een prachtige vlinder.

Ook de kleine knutselaars konden zich uitleven, zo konden ze hun eigen zaklamp maken. Het resultaat mocht er zijn, ze werkten in elk geval!

Ook vermeldenswaard is het 'Koningsdag Kinderkunst Project' van Yvonne van Meteren. Op een blok hout hadden kinderen een schilderij gemaakt. Het onderwerp mochten ze zelf bedenken, evenals het goede doel waar de opbrengst aan geschonken wordt. Yfke, een van de kunstenares, koos voor KiKa, 'Omdat kinderen die ziek zijn ook leuke uitjes moeten kunnen maken', zoals ze het zelf verwoordde. Isa, een andere kunstenares, koos voor het Wereld Natuur Fonds, omdat ze van dieren houdt.

De schilderijen waren te koop voor € 10,00 per stuk, mocht u belangstelling hebben voor de overgebleven schilderijen, kunt u kijken op www.mandalas.nl.

Gezellige drukte
Soms was het schuifelen langs de kramen, vanwege de drukte en een enkele keer ook vanwege plaatsgebrek. De kramen waren ruim opgezet, op de meeste plaatsen was er genoeg ruimte om langs te lopen. Als mensen genoeg rondgestruind hadden, konden ze even zitten aan tafel, even wat eten en/of drinken. En genieten van de sfeer, natuurlijk!

Crooks Dance Academy gaf een dansvoorstelling die er aardig professioneel uitzag. Het enthousiasme van de meisjes werkte aanstekelijk op de toeschouwers! Een van de meisjes had haar onderarm in het gips (roze, uiteraard), dat verhinderde haar bepaald niet om mee te doen. De danseressen genoten ook van de voorstelling, die ze terecht afsloten met een 'high-five' Ze hadden geen last van zenuwen, aan de lachende gezichten te zien.

Het publiek (inclusief mijzelf) geeft ze een welverdiend, klaterend applaus. Ik struin nog wat verder over de vrijmarkt, nog nagenietend.


Afbeelding