Wereld-Labyrint in de  Hof van Heden
Wereld-Labyrint in de Hof van Heden Foto:Marije van de Oever

Wereldlabyrintdag
Hof van Heden vrij toegankelijk.

Op bevrijdingsdag 5 mei is het wereldlabyrintdag. Het labyrint van Nieuwtij in de Hof van Heden is die dag vrij toegankelijk, in het kader van 10 jaar Nieuwtij, school voor zelfontwikkeling en wijsheid.
Overal in de wereld worden op 5 mei labyrinten gelopen. Het thema is vrede en bevrijding.
We verbinden het persoonlijke met 'de wereld', onze eigen rust en vrede met vrede in de wereld. Innerlijke vrede is het begin van vrede in je omgeving. En vrede is de basis van verbondenheid met elkaar zonder onderscheid ras, kleur of overtuiging. En dat maakt vrij.

Labyrinten worden teruggevonden in verschillende eeuwenoude culturen. Je vindt het ook in veel kathedralen. In de Hof van Heden, gelegen naast landgoed Baest in Oostelbeers, vind je een labyrint in de vorm die je ook vindt in de kathedraal van Chartres.
Het labyrint lopen wordt wel 'een pelgrimstocht op zak-formaat' genoemd, het is een verstillende loopmeditatie met een duidelijk doel. Er wordt toelichting gegeven over achtergrond, geschiedenis en mogelijkheden.
Welkom vanaf 13.30 uur, de gezamenlijke loop voor de vrede is om 14.00 uur. Tot 16.30 uur is het labyrint open voor belangstellenden.
In ons jubileum jaar, 10 jaar NieuwTij, zijn veel van onze activiteiten vrij toegankelijk, ook deze.
info: www.nieuwtij.nl/labyrint-2/ , tel 06 8384 8467.
locatie: Hof van Heden, Achterste Heistraat 9, Oostelbeers.