Een aantal cursisten van Maria Kemps
Een aantal cursisten van Maria Kemps Foto:

Expositie Meierijstad in Mariendael

Het Roois Kultuur Kontakt organiseert een tentoonstelling met de cursisten van Maria Kemps. De opening is zondag 13 mei om 15.00 uur. De cursisten komen uit Sint-Oedenrode, Schijndel en Veghel.

Maria Kemps is al meer dan 25 jaar werkzaam als docente tekenen / schilderen bij (Voorheen Pieter Breugel) Phoenix Cultuur. Omdat haar manier van lesgeven academisch en schools is, is er met dit onderwerp Meierijstad, vanuit een proces gestart. Allereerst foto's maken, sfeer proeven, schetsen maken, composities bekijken, kleurproefjes maken. Kortom dit thema staat niet meteen op het doek.

Verder kiezen de deelnemers van deze tentoonstelling ook nog voor een eigen stijl. Wordt het abstract, figuratief of toch realistisch. Vervolgens wordt het formaat van het doek nog gekozen en dan gaan ze aan de slag. Het resultaat mag er zijn. Kom en geniet van het thema Meierijstad. De tentoonstelling is van 13 mei tot 23 juni in C.E.C. Mariëndael .


Palwasha Banai , het verhaal van een vluchtelinge

Op donderdag 24 mei , van 10.00 tot 12.00u, komt Palwasha Banai in de Bibliotheek in Nuenen, vertellen over haar vlucht uit Afghanistan. En over het leven in Afghanistan, voorafgaand aan haar vlucht.

Palwasha werd in 1981 geboren in Afghanistan, tijdens de oorlog met Rusland. Vanwege die oorlog heeft ze moeten vluchten. Uiteindelijk kwam ze in Nederland terecht.

Over de impact van een oorlog op de burgers in Afghanistan en over het leven in een geheel nieuwe cultuur kan Palwasha Banai ons veel vertellen. Want een vluchteling heeft veel kracht nodig om thuis te raken en om de trauma's te verwerken. Palwasha is ook bezig met een boek over haar ervaringen. Maar eerst komt ze erover praten met belangstellenden uit Nuenen en omgeving.

De Bibliotheken in Nederland organiseren op dit moment activiteiten die het lezen, kijken en luisteren met andermans ogen promoten. Want alleen als we lezen luisteren en kijken met andermans ogen, leven we niet langs elkaar heen.

Een toegangskaartje kost € 3,00. Het is online, dus snel, te bestellen via www.bibliotheekdommeldal.nl klik op Agenda & Kaartjes. Snel zijn is slim want het aantal plaatsen is beperkt.
De Bibliotheek in Nuenen is gevestigd in een vleugel van het gemeentehuis, aan de Jhr.Hugo van Berckellaan 18.


Palwasha Banai