Afbeelding
Foto:

Een 'pelgrimstocht ' voor een goed doel

Voor het tweede opeenvolgende jaar organiseert Het land van Bosch in de meimaand een wandeltocht Best-Den Bosch. Een 'pelgrimstocht ' voor een goed doel van 23 kilometer door de mooie natuur van het Groene Woud.
Het goede doel voor dit jaar is de Riksja/Duofietsorganisatie , die verlegen zit om een regenoverkapping en opgescheept zit met onderhoudskosten.

De wandeltocht vindt plaats op Pinksterzondag 20 mei vanaf de Tiendschuur aan de Hagelaarweg 21, Best naar de Sint Jan en de Markt in Den Bosch, met gezamenlijk vertrek om 06.00 uur. De rustpauze en start in Boxtel is halverwege en wederom bij recreatieboerderij 't Dommeltje op Hoogmunsel. De start voor het tweede gedeelte ligt rond 09.00 uur.

De route is onveranderd en gaat via de Hagelaarweg, Lieringsedijk door de Woekensesteeg naar landgoed Heerbeek en door landgoed Velder en via Vrilkhoven wordt Liempde aangedaan. Langs de omleidingskanaal de Dommel bereiken we de rustplaats en start van het tweede gedeelte. Lopend langs de Dommel bij Heult passeren we de Hooibrug op weg naar Zegenwerp, Heidijk en vervolgens de twee hangbruggen over de Essche Stroom bereiken we Halder en gaan verder via Haanwijk naar het Bossche Broek, waarna we zicht krijgen op de Sint Jan.

Daar aangekomen trekken we naar de markt, waar om 12.00 uur bij het standbeeld van Jheronimus Bosch de cheque wordt overhandigd aan de heer John Peeters, voorzitter van de riksja-organisatie onder het genot van een passende traktatie voor elke deelnemer. Einde wandel/pelgrimstocht.

Meer informatie en inschrijving kan men vinden op de website: www.landvanbosch.nl via het emailadres.
Bij voorinschrijving bedragen de kosten 8 euro per volwassene en 3 euro voor de jeugd (12-16 jaar). Inschrijving op de dag zelf kan ook en de kosten zijn dan 10 euro per volwassenen en 5 euro voor de jeugd.

Voor natje en droogje wordt bij de start, rust en finish gezorgd. Routebeschrijving op papier is beschikbaar.


Uw handen zijn uw belangrijkste instrumenten

Uw handen zijn uw belangrijkste instrumenten en die wilt u optimaal kunnen gebruiken. Soms wordt dat bemoeilijkt door allerlei aandoeningen.
Wilt u weten wat het Handencentrum in Eindhoven voor u kan doen? Kom dan naar de lezing duimartrose en de ziekte van Dupuytren, dinsdag 12 juni 19.00 – 21.30 uur.

Sprekers: Ankie Roos-Maas en Lique Chatrou. Beiden werkzaam bij het Handencentrum in Eindhoven en gespecialiseerd in pols en handtherapie.

De lezing is voor iedereen gratis toegankelijk, wel graag aanmelden: vóór vrijdag 8 juni bij onze gastvrouw Greet: 06 83 40 78 50

Locatie: Wijkcentrum de Toeloop, Jozef Israëlslaan 2, Eindhoven