De meiden van hockeyteam Son MB1
De meiden van hockeyteam Son MB1 Foto: HTC Son

'Het is uniek voor Son dat we op dit niveau spelen'

De meiden van hockeyteam Son MB1 spelen sinds kort op landelijk niveau. Hendrik Jan Guitink (51) is de trotse coach van deze fanatieke en sportieve meiden. Hij vertelt ons hier wat meer over.

Door: Taís Lourinho da Silva

De landelijke competitie is in Nederland ingedeeld in twee niveaus: de landelijke hoofdklasse en de super B. "Super B was voor ons het allerhoogst haalbare voor dit jaar", vertelt Hendrik. "De laatste keer dat een jeugdteam van Son zó hoog gehockeyd heeft, is ongeveer 35 jaar geleden. Het is dus wel uniek voor Son dat we op dit niveau spelen."

Dit meidenteam is ongeveer drieënhalf jaar geleden begonnen, daarvoor zat een groot deel van deze groep al bij elkaar in het team. "We zijn drieënhalf jaar geleden begonnen om de trainingen en dergelijke allemaal intensiever aan te pakken", vertelt Hendrik. "Er zijn de laatste jaren een paar wisselingen in het team geweest en er zijn een paar nieuwe meiden bij gekomen. Waaronder eentje van buiten Son en Breugel." Het team is in totaal al zeven keer kampioen geworden en traint op dit moment twee keer per week, drie uur lang. Ook vallen maar liefst vier tot zes meiden uit de B1 wekelijks in bij Dames 1 én de meiden geven trainingen, zo hebben ze laatst nog een clinic gegeven aan de E-8tallen.

"Het is een ongelofelijk enthousiaste, fanatieke en hechte groep", vertelt Hendrik. De manier waarop de vijftien- en zestienjarige meiden met elkaar in het team omgaan vindt de trotse coach geweldig. "Ze vinden het leuk om veel uren met elkaar te draaien op het veld én buiten het veld."

Op dit moment staat Son MB1 op de zesde plek met 12 punten. Op zaterdag 12 mei spelen ze tegen Bully MB1 die op dit moment met 22 punten op nummer één staan. "We gaan natuurlijk voor de winst. Iedereen kan van iedereen winnen."

Lijst met namen:
Ghislaine Heymans, Britt Cox, Eva Simons, Mayke Basten, Renske Peeters, Mara Scheepens, Famke Kauffeld, Anne van de Moosdijk, Julia Smet, Lotte van de Bent, Isa van der Avoort, Mirte Kuijcks, Lotte Guitink, Lotte Teunissen, Isa Huybers

Vaste invallers:
Maud Veraart, Gitte Ranke, Lara Verhulst, Elke Berghuis

Trainer/coaches:
Marc Peeters en Hendrik Jan Guitink