Afbeelding
Foto: Fran van Maasdam

De SeniorenRaad zoekt
vrijwilligers

De SeniorenRaad Son en Breugel, opgericht in 2007, is een organisatie van vrijwilligers uit alle geledingen van de senioren zelf. Zijn doel is het bevorderen van de zelfstandigheid, de maatschappelijke integratie en het welzijn van alle senioren (55+) in ons dorp.

Wij zijn momenteel dringend op zoek naar vrijwilligers als

Gastvrouwen en -heren bij koffie-ochtenden

Onze werkgroep Welzijn en Zorg zoekt gastvrouwen en –heren voor koffie-ochtenden in Braecklant en het Centrum.

De koffie-ochtenden zijn wekelijks van 10.00 – 12.00 uur. In Braecklant op de woensdagochtend en in het Centrum op de maandagochtend. Het is een inloopochtend, dus de gasten kunnen zelf bepalen hoe laat ze komen of naar huis gaan.

De koffie-ochtend in het Centrum heeft sinds januari zijn plek gevonden in de ontvangstruimte van de kerk aan de Zandstraat.

Elkaar ontmoeten is het belangrijkste. Er wordt gepraat, geluisterd en gelachen.

De gastvrouwen en –heren zorgen voor een goede sfeer en schenken koffie of thee (met een koekje). Zij komen een kwartier eerder om alles gereed te hebben voor de gasten en er wordt naderhand samen opgeruimd. Zij kunnen één of meer keren per maand deze rol vervullen.

Heeft u belangstelling voor deze activiteit, neem dan contact op met Els Voogt, de voorzitter van de werkgroep Welzijn en Zorg. Zij kan u meer over deze koffie-ochtenden vertellen; telefoon 0657184505; e-mail: e.voogt7@upcmail.nl


Themamiddag (ON)VEILIGHEID Son en Breugel

Donderdag 17 mei (14.00-16.30 uur) zal in het gemeenschapshuis Braecklant (Amerikalaan 2) de (on)veiligheid in Son en Breugel besproken worden. Iedereen, die hier meer van wil weten en/of zijn ideeën naar voren wil brengen, is van harte welkom.

Veiligheid is belangrijk
Bijgaande foto is kort geleden in de wijk de Gentiaan gemaakt en laat zien dat deze wijk (weer eens) populair is bij inbrekers. Maar veiligheid kent veel meer aspecten. Voorbeelden zijn er te over. Hoe veilig ben je op straat als het donker is? Komt de ambulance, de politie en/of de brandweer snel ter plaatse als er een calamiteit is? Hoe zit het met de verkeersveiligheid en de gladheid op weg en trottoir als het sneeuwt en vriest? In 2017 heeft de SeniorenRaad een enquête gehouden onder het Seniorenpanel. De daaruit naar voren komende belangrijkste knelpunten zijn voorgelegd aan gemeente en politie. Tot onze vreugde hebben die zich bereid verklaard informatie te geven over deze onderwerpen en vragen te beantwoorden. Daarom deze themamiddag.

De themamiddag
Burgemeester Hans Gaillard, Frits Driessen (beleidsmedewerker integrale veiligheid en handhaving) en Diana van Moorsel (politie, expert wijkzorg) zullen inleidingen houden. Na de pauze zullen leden van de gemeenteraadsfracties van Dorpsbelang, PvdA-Groen Links en de VVD in vijf minuten hun visie uiteenzetten (uiteraard waren ook de andere fracties uitgenodigd, doch zij konden daar om uiteenlopende redenen niet aan voldoen). Daarna krijgen alle aanwezigen de gelegenheid aan een forum, bestaande uit alle sprekers, vragen en ideeën voor te leggen.
Het komt niet zo vaak voor, dat het voor de burger mogelijk is direct met beleidsmakers en gemeenteraadsleden over veiligheid van gedachten te wisselen. Maak dus gebruik van deze gelegenheid. Hoewel wij als SeniorenRaad het onderwerp vooral vanuit de optiek van senioren benaderen is de bespreking door de inleiders voor allen, jong en oud, van belang.
De zaal gaat open om 13.30 uur. Kom tijdig als u zeker wilt zijn van een plaats. Want uit veiligheidsoverwegingen geldt: vol = vol. De toegang en het kopje koffie of thee in de pauze zijn gratis.