Afbeelding
Foto:

Samenwerking DeMooiSonenBreugelKrant
en de SeniorenRaad

DeMooiSonenBreugelKrant en de SeniorenRaad hebben de afspraak gemaakt, dat er regelmatig berichten door de SeniorenRaad in de krant gepubliceerd gaan worden.

Dat betekent voor u als lezer, dat u in deze krant uitgebreider geïnformeerd zult gaan worden over voor senioren in ons dorp interessante zaken. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan door de SeniorenRaad (eventueel gezamenlijk met andere organisaties) georganiseerde bijeenkomsten en aan commentaar op gemeentelijke aangelegenheden, die voor senioren van belang zijn. Er zijn veel onderwerpen mogelijk, zoals bijvoorbeeld wonen, veiligheid, afvalverwijdering, welzijn en zorg. Het zal niet tot tekst beperkt blijven, ook bijpassende foto's zullen geplaatst worden.

De SeniorenRaad stelt het op prijs aan te geven, dat zijn al bestaande informatieverstrekking, zoals op zijn website en in zijn publicaties in Forum, niet zal veranderen door deze nieuwe samenwerking. Mochten onze publicaties in DeMooiSonenBreugelKrant u daar aanleiding tot geven, dan kunt u altijd contact met ons opnemen, bij voorkeur per e-mail: voorzitter@sonenbreugel-senioren.nl


1000e Rit van Automaatje

Afgelopen vrijdag 11 mei werd door Wilko Platje, vrijwilliger en chauffeur van Automaatje, de 1000e rit gereden. Mevrouw De Haas uit de Sint Genovevastraat was de gelukkige die de eer te beurt viel. Per toeval is zij ook degene die zich als een van de eerste aangemeld heeft bij Automaatje.

Door: Hennie van Hagen

Mevrouw De Haas werd in het zonnetje gezet met een mooie plantenbak en een tegoedbon, overhandigt door Evelyn Kreukniet , coördinator bij Automaatje. Ook Wilko kreeg tot zijn verbazing een mooie medaille. Bijzondere waardering was er voor DMF bloemen & planten, 17 Septemberplein in Son, die de plantenbak ter beschikking stelde. Ook was er waardering voor de cadeaubon en de medaille die door juwelier Opaal, Raadhuisplein 14 in Son beschikbaar waren gesteld.

De mijlpaal werd bij Mevrouw De Haas aan tafel gevierd, onder het genot van een kopje koffie en een lekker stukje taart. Tijdens dit gesprek bleek maar weer hoe Automaatje gewaardeerd wordt.
Verder werd het voor mevrouw De Haas ook duidelijk dat Automaatje er niet alleen is voor bijvoorbeeld een bezoek aan het ziekenhuis, huisarts en dergelijke. Ze vertelde dat ze graag een keer naar haar vriendin in Nijnsel wil gaan en zij wist niet dat ze ook daarvoor kan bellen. Dat gaat ze dan ook beslist doen, vertelde ze.

Het initiatief voor het starten van Automaatje in Son en Breugel komt van SonenBreugelverbindt en wordt ook geheel geregeld door SonenBreugelverbindt. Het is gestart op 3 november met 10 chauffeurs. Maurice Peters is project leider , verder is er een hoofdcoördinator: Evelyn Kreukniet. En zijn er drie assistent-coördinatoren: Hanneke van Velthoven, Ruud Koelman en Anne-Marie de Bruijn.

Er zijn op dit moment 48 vrijwilligers die de ritten rijden. Archipel Berkenstaete verzorgd voor Automaatje de telefonische bereikbaarheid. Op dit moment zijn er zo'n 200 klanten die zich aangemeld hebben bij Automaatje. Er is echter nog duidelijk behoefte aan chauffeurs en ook aan een assistent-coördinator, het zou mooi zijn als daarvoor iemand zich zou melden!

Aanmelden kan altijd via SonenBreugelverbindt.nl. Vooral de chauffeurs krijgen tijdens hun rit de mooiste verhalen te horen, soms vol humor en soms vol verdriet. Al met al een geweldig initiatief waar door veel mensen in Son en Breugel gebruik van wordt gemaakt!


(vlnr) Mevrouw De Haas, Evelyn Kreukniet en Wilko Platje
Afbeelding