Rob Kersten en Gerrit de Groot
Rob Kersten en Gerrit de Groot Foto: Wil Feijen

De Lazy Sonnie Song Night: Een avond vol muzikale verrassingen

De belofte kwam uit, de eerste Lazy Sonnie Song Night werd een avond vol akoestische verrassingen. Het in grote getale toegestroomde publiek werd deze avond in ijltempo getrakteerd op een variatie aan optredens. Niet meer dan een of twee personen en steeds twee nummer per optreden. Dertien acts, lokaal en regionaal, verwisselden soepel het podium. Routiniers en aanstormende talenten, levensliederen, lovesongs , fingerpicking , rock en blues, alle leeftijden en genres passeerden de revue. En hoe!

Door: Annie Maessen

De aftrap kwam van "onze eigen" Teun Beurskens, het aanstromend theatertalent. Net als Toon van der Aa, Dennis van der Sanden, Rob Kersten & Gerrit de Groot, Fabian Cornelissen , Ernest van Aaken en Kevin Bachus & Susan Kranen heeft hij al eerder op het Lazy Sonnie Afternoon podium gestaan. Onlangs verraste Fabian Cornelissen het Lazy Sonnie Afternoon publiek nog met een spetterend optreden met Dylan van Meurs. Ook in zijn eentje staat er een waar talent.

Een verrassende combinatie was Erik Knottnerus met Benjo Plandsoen, het Nederlandse levenslied begeleidt op Spaanse gitaar.

Opvallend was ook dat de zangers van twee full electric bands, Rob Dekkers (Harvest Moon) en Patrick Wijns (Muse Monday), beiden in combinatie met Paul Doorschot, het aandurfden om twee akoestische songs neer te zetten.
De oud- Grand Union Hotel bandleden Peter van der Lubbe en Edwin Verlangen, aangevuld met Ruud Heijnsdijk hadden elkaar weer gevonden. Het speelplezier droop er van af.

Nieuw en niet minder verrassend was Eva Wiselius op haar piano. Voor iedereen die van haar heeft genoten, zondag 3 juni speelt Eva in het voorprogramma van Lazy Sonnie Afternoon. Het duo The Chap's Cabin uit Eindhoven bracht 2 liefdesnummers ten gehore.

Het was een boeiende en levendige avond, met het nummer Me and Bobby McGee van Kevin Bachus en Susan Kranen als knallende afsluiter.
Artiesten en publiek waren zeer tevreden met deze nieuwe loot aan de Lazy Sonnie Afternoon stam. Het ziet er naar uit dat de Song Night voor herhaling vatbaar is. Meer foto's op www.mooisonenbreugel.nl


Eva Winsemius
Patrick Wijns en Paul Doorschot