Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Mooi wonen aan de Molenstraat

De nieuwe bewoners moeten nog even geduld hebben, voor ze hun woningen kunnen betrekken. Wie er regelmatig langs komt, heeft het nieuwe gebouw op de hoek van de Molenstraat en de Nieuwstraat al zien verrijzen, ingeklemd tussen de Jumbo en het kanaal. Een prachtige locatie, waar dinsdag 8 mei de plaatselijke pers (waaronder DeMooiSonenBreugelKrant) was uitgenodigd om alvast een kijkje te nemen.

Door: Lucas van As
Foto: Wil Feijen

Rondleiding
De appartementen zijn naar verwachting half augustus (na de bouwvak) klaar. Een rondleiding, verzorgd door Paulus Oerlemans (gebiedsregisseur woonstichting 'thuis), gaf een aardige indruk van de woningen. Er worden 30 appartementen gerealiseerd, waarvan 5 gereserveerd zijn voor woningzoekenden uit de groep van Dóórpakken Wonen. Het gaat hier veelal om jong volwassenen met een aandoening in het autisme spectrum. De bewoners wonen zelfstandig en krijgen waar nodig individueel en op maat begeleiding, zodat ze hun weg kunnen vinden in de maatschappij, qua werken en wonen.

De appartementen zien er prachtig uit, hoewel de appartementen 'slechts' 75 m2 groot zijn, ogen ze groter en ruimer. Bij de bouw is overal rekening mee gehouden om het wooncomfort zo groot mogelijk te maken en er voor te zorgen dat de bewoners er in elke fase van hun leven kunnen wonen. Met ruime badkamers, en voldoende ruimte ook in de hal e.d. is er rekening gehouden met rolstoelen of rollators. De muren zijn behangklaar, de wc en badkamer betegeld tot aan het plafond. Elk appartement heeft een ruim balkon, dat uitvoering getest is, en twee slaapkamers.

Overal is rekening gehouden met de toekomstige bewoners. Zo is ervoor gezorgd dat gordijnen simpel opgehangen kunnen worden, en dat de stopcontacten zodanig geplaatst zijn dat ze aan weerszijden van het bed uitkomen. Alles is onderhoudsvrij, met uitzondering van de voordeur. Die moet van hout zijn, zodat de deur eenvoudig vervangen kan worden, bijvoorbeeld na een inbraak. Er zijn geen kozijnen, zodat die ook niet geverfd hoeven worden.

Voorzien in behoefte
Volgens Paulus Oerlemans voorzien de appartementen in de behoefte aan sociale woningbouw in het betaalbare segment. Er zijn veel woningen beschikbaar in het goedkope en het dure segment, daar tussenin juist niet. Hoewel de behoefte aan woningen in dit segment slechts ten dele vervuld is met de bouw van deze appartementen, is het in elk geval een stap in de juiste richting.

Stichting 'thuis wil graag de voorraad aan betaalbare behuizing uitbreiden, betaalbaar voor de verschillende portemonnees. Momenteel is het zo volgens Paulus dat doordat het middensegment ontbreekt, de woningmarkt verstopt raakt. Daardoor is nieuwbouw de beste optie om iets aan deze situatie te doen. 'Helaas zijn er niet veel locaties beschikbaar waar gebouwd kan worden', aldus Paulus. Dat maakt de locatie aan de Molenstraat des te unieker!

Geweldige prestatie
Als je ziet wat er gerealiseerd is, hoe mooi de woningen zijn aan de Molenstraat, mag je wel zeggen dat er geweldig werk verzet is! Er is heel veel gedaan, voor relatief weinig geld, al moet wel gezegd worden dat er goed en op tijd ingekocht is, voor de prijsstijgingen van de afgelopen jaren.

Alsof het nog niet mooi genoeg is, heeft iedere bewoner ook de beschikking over een eigen, ruime berging, met een laadpunt voor bijvoorbeeld een (elektrische) scooter. Met een eigen verbruiksmeter, dat dan weer wel. In de eveneens ruime parkeergarage heeft iedere bewoner straks een eigen parkeerplaats, dat is allemaal in de prijs inbegrepen. Voor fietsers is er een aparte ingang.

Hoe het er uitziet als het allemaal definitief klaar is en de bewoners hun intrek hebben genomen, blijft even afwachten. Dat zal ongetwijfeld goed komen!


Afbeelding