Rotary Club trakteert Zonnebloemgasten
Rotary Club trakteert Zonnebloemgasten Foto: De Zonnebloem Son en Breugel

Rotary Club trakteert Zonnebloemgasten op een prachtige toeristische route

De Rotary Club Son en Breugel trakteerde de gasten én hun vrijwilligers van de Zonnebloem afd. Son en Breugel op dinsdag 29 mei op een geweldig mooie toeristische route door ons prachtige Brabant!

Iedereen werd netjes door leden van de Rotary Club aan huis opgehaald en zo werd er op het gemak gereden en gereden door onze omgeving en volop genoten van de natuur.

Bij de Brabantse Kluis was er een koffiestop met een lekker stuk gebak en daarbij werd de voorzitter nog verrast! Maar daar leest u elders meer over.

Na een uitleg van zr. Madeleine kon men in de tuin lopen en de grot en het vee bekijken. Op het terras buiten was het voorts heerlijk vertoeven met een drankje wanneer het daarna weer tijd werd om zo langzaam richting Son en Breugel te gaan. Rotary Club: Het was een heerlijke middag voor iedereen, bedankt!

Kijk ook eens op onze website https://www.zonnebloem.nl/sonenbreugel
voor foto's en verslagen van onze vorige bijeenkomsten.

Volg Zonnebloem Son en Breugel ook op Facebook en Instagram!


Midzomeravondfietstocht

IVN Son en Breugel houdt op woensdagavond 20 juni de traditionele Midzomeravondfietstocht, als het weer heel lang licht is. We vertrekken vanaf de kiosk op het Kerkplein in Son om 19.00 uur voor een tocht van ca. 25 kilometer. Bij deze tocht gaan we richting het oosten van Son en Breugel, langs o.a. Nederwetten en Mariahout. Het grootste gedeelte is min of meer verharde weg. Er zijn echter ook stukjes zandpad en mogelijk moeten we een of twee keer even afstappen en een stukje met de fiets aan de hand. Onderweg zullen we ook een paar keer de Dommel oversteken.

Na ca. 2 uur fietsen, met her en der een korte stop om iets te vertellen, hopen we rond 21.00 uur weer op het Kerkplein te eindigen. Afhankelijk van de aankomsttijd en het weer kunnen we daar de ontstane dorst nog lessen.

Hopelijk is het goed fietsweer, maar mochten we het niet droog houden, dan kunnen we de route altijd inkorten. Opgeven is niet nodig maar wel gewenst.

Begin- en eindpunt: Kerkplein Son en Breugel (bij St Petrus Bandenkerk en de kerktoren), Kerkstraat 1
5691 AK Son

Aanvang: woensdag 20 juni, 19.00 uur

Aanmelden en Inlichtingen: wandelen@ivn-senb.nl.


Dames Zij Actief Nijnsel maken kennis met geocaching

Het zonnetje schijnt volop woensdagavond 30 mei, als de dames van Zij Actief zich om 18.30 uur melden. Het vertrekpunt is bij de plaatselijke handboogvereniging in Nijnsel. Wat ze gaan doen? Geochaching!

Wat is geocaching?
Ergens is een 'cache' verstopt. Een cache is een Engels woord voor een opslagplaats, in dit geval van een object of voorwerp dat gevonden moet worden. Ilse van den Boom, een ervaren geocacher maar ook lid van Zij Actief, heeft speciaal een leuke tocht uitgezet en de cache verstopt.
Niet alleen moet de juiste route gevolgd worden, ook moeten er opdrachten uitgevoerd en vragen beantwoord worden. Als dat allemaal goed gegaan is, krijgen de deelnemers een code. Deze code brengt ze naar de plaats, waar een cache verstopt ligt en stelt ze in staat de cache open kunnen maken.

Van start!
De deelnemers worden drie groepen verdeeld, elk met een begeleider. Per twee personen krijgen ze een gps ontvanger en een routebeschrijving met daarop alle gps coördinaten vermeld, en enkele vragen en opdrachten. De gps ontvangers worden ingesteld met de eerste coördinaten, dan gat de tocht van start!
Dit verloopt nog vlekkeloos, tot het volgende coördinaat ingevoerd moet worden. Hoe gaat dat ook alweer? Pijltje gaat naar boven en beneden, links en rechts, enter enz. Bij de een lukt het meteen, de ander voert het verkeerde coördinaat in, weer een ander vergeet op start te drukken waardoor er geen route verschijnt. Er wordt wat afgelachen door de dames!

Cache gevonden
Het is een leuke avond, met veel gelach en een leuke, interessante tocht. Uiteindelijk, nadat de laatste opdracht succesvol uitgevoerd is, hebben de deelnemers de code, waarmee de cache gevonden en geopend kan worden.

Waar ze naar op zoek zijn, weten ze eigenlijk niet. Goed rondkijken, wordt geadviseerd, naar iets dat niet klopt of anders is dan normaal.
Het blijkt nog best een hele toer om het doelwit te vinden, dan is het zover: een grote groene kist ligt verstopt onder de bladeren. Vol spanning voeren de deelnemers de code in en een luid: 'yes!' klinkt als het slot opengaat.

Het was een mooie tocht en een prachtige avond gehad. Geocaching is wat betreft Zij Actief zeker voor herhaling vatbaar!


Afbeelding