Paul Harris Fellowship onderscheiding voor Kees van den Akker
Paul Harris Fellowship onderscheiding voor Kees van den Akker Foto: De Zonnebloem Son en Breugel

Paul Harris Fellowship onderscheiding voor Kees van den Akker

Tijdens de koffiestop van de Toeristische Route, aangeboden door de Rotary Club Son en Breugel aan de Zonnebloem afd. Son en Breugel, werd voorzitter Kees van den Akker compleet overrompeld door Lucas Clerx, de voorzitter van de Rotary Club. Lucas Clerx sprak Kees van den Akker met de volgende complimenterende woorden toe:

Rotary Club Son en Breugel biedt, namens Rotary International, de heer Kees van den Akker De "Paul Harris Fellowship" onderscheiding aan, vanwege zijn grote en belangeloze inzet voor de ouderen in Son en Breugel. Kees van den Akker is zelf ook niet meer de jongste, maar blijft zich inzetten voor
Son en Breugel. Hij is o.a. zeer actief betrokken bij o.a. De Zonnebloem afd. Son en Breugel en Stichting Sun in Ghana.

Bij al deze activiteiten is Rotary Club Son en Breugel betrokken en hebben wij Kees van den Akker leren kennen als een zeer aimabel en georganiseerd persoon. Het is zeer plezier en goed samenwerken met Kees.

De "Paul Harris Fellowship onderscheiding" is in het leven geroepen voor mensen die zich belangeloos inzetten voor de maatschappij en de mensen om hen heen. En daarbij het aspect menselijkheid en vriendschap hoog in het vaandel hebben staan. Deze onderscheiding is vernoemd naar de oprichter van Rotary, Paul Harris, en is inmiddels aan vele mensen die zich hebben ingezet uitgereikt. Onder hen ook de grote der aarde, o.a. Jimmy Carter.


De geschiedenis van de Paul Harris Fellow-erkenning

Eind mei kreeg de voorzitter van de plaatselijke Zonnebloem, de heer Kees van de Akker, van de Rotary Club namens Rotary International de prestigeuse "Paul Harris Fellowship" onderscheiding uitgereikt. Hij kreeg deze prijs voor zijn grote en belangeloze inzet voor ouderen in onze gemeente. Waar staat deze onderscheiding eigenlijk voor? Deze vraag legden we voor aan Frank van der Meijden, lid van de lokale afdeling van de Rotary club.

Door: Arjen Strik

Hij vertelde ons: "De Paul Harris Fellow" appriciatie, erkent personen die een bijdragen hebben gedaan, of waarvoor in hun naam bijdragen zijn gedaan van $1000 dollar aan de Foundation van Rotary International." Dat roept bij mij de vraag op of je de erkenning kunt kopen?

Ik was ooit met een kabelbaan boven op de Mont-Blanc, daar kochten de talrijke Japanse toeristen een certificaat waarop stond dat zij de berg beklommen hadden. Maar kopen is niet het geval. Je krijgt de onderscheiding uitgereikt voor je prestaties aan de samenleving. "De prijs werd in 1957 ingesteld om waardering te tonen voor het doneren van geld aan de Rotary Foundation en genoemd naar de oprichter.

Rotarians hebben een traditie de Foundation te steunen door anderen te eren. In 1979 werd de prijs ook opengesteld voor niet-Rotarians. Moeder Teresa was hiervan het eerste bekende voorbeeld. Maar veel bekende figuren volgden, waaronder de oud Amerikaanse president Jimmy Carter en voormalig president van Rusland Boris Jeltsin, astronaut James Lovell en de oud voorzitter van de VN, Perez de Cuellar."

De Rotary club Son en Breugel heeft ook aan diverse niet-Rotarians een Paul Harris fellow onderscheiding uitgereikt waaronder Kees van de Akker. Binnenkort wil de club genomineerden eren met dit certificaat voor hun niet aflatende steun voor de club vanaf de oprichting 20 jaar geleden. Door hun steun werd het de Rotary mogelijk om lokale goede doelen te ondersteunen. Zodra hun namen bekend gemaakt zijn, zullen wij u verder informeren hoe deze erkenning aan hun aangeboden werd.


Paul Harris Fellow erkenning