Adrie Neervoort (links) en Jan Burgers
Adrie Neervoort (links) en Jan Burgers Foto: DeMooiSonenBreugelKrant

Weekblad Forum stopt

Weekblad Forum stopt per 1 juli aanstaande. Dat maakte uitgever en hoofdredacteur Jan Burgers dit weekeinde bekend. "Forum werd 12 jaar geleden opgericht als opvolger van 'De Brug' en ontwikkelde zich tot een weekblad dat zich regelmatig kritisch opstelde onder andere richting het gemeentebestuur," aldus Burgers.

Hij vervolgt: "Mijn gezondheid noopt mij keuzes te maken en ik kies er voor om de komende jaren meer aandacht en tijd te kunnen besteden aan mijn gezin. Maar de beslissing gaat mij zeer aan het hart. We werkten met een leuk en enthousiast team wekelijks aan de krant en dat stopt dus nu, dat zal wel wennen zijn."

Een zorgvuldige afweging
Over het opheffen van Forum is door Burgers uitvoerig gesproken met Adrie Neervoort, uitgever en hoofdredacteur van de MooiSonenBreugelKrant. Jan Burgers: "De MooiSonenBreugelKrant is straks het enige weekblad in Son en Breugel en ik ken Adrie als een gedreven persoon, die er voor staat om samen met zijn team een krant te maken met veel aandacht voor dat wat leeft in Son en Breugel.

Adrie Neervoort neemt Forum niet over, wel kunnen onze adverteerders bij hem terecht en hij zal ze met open armen ontvangen. Ik denk dat het in belang is van alle partijen om die overstap in goede banen te leiden. Wat dat betreft ben ik blij dat Adrie en ik de handen ineen hebben geslagen. De MooiSonenBreugelKrant maakt het voor mij mogelijk dat ik nu een nieuwe weg kan inslaan en de komende tijd aan mijzelf en mijn gezin besteden."

Een dynamische organisatie
We vroegen Adrie Neervoort om een reactie. "In feite is Son en Breugel te klein voor twee weekbladen. We krijgen dezelfde persberichten en hollen achter hetzelfde nieuws aan. Ik ben afkomstig uit de krantenwereld en ben drie en een half jaar geleden gestart met de MooiSonenBreugelKrant, omdat ik het een mooi dorp vind, er met plezier woon, er mooie mensen ontmoet, verenigingen met lef en volop initiatieven.

We hebben een goed team, mooie foto's, schitterende vormgeving en prachtige verhalen. We maken deel uit van een dynamische organisatie. Ik ben blij dat ik met Jan Burgers goede afspraken heb kunnen maken over het stoppen van Forum. Ik respecteer de beslissing van Jan Burgers en zal hem herinneren als een oprecht, betrokken kritische collega en wens hem het allerbeste toe."