donderdag 7 juni

Creatief programmeren met de tekenrobot Voor kinderen van 8 -15 jaar

Wow! Een tekening gemaakt door een robot, die jij zelf hebt geprogrammeerd! Dat gaat jou lukken, in de Dutch Technology Week (van 4 tm 9 juni). Geef je snel op voor de workshop op donderdagmiddag 7 juni, van 15.30-17.00u, in de Bibliotheek in Son en Breugel. Je maakt dan kennis met GoTo, de tekenrobot van De Creatieve Code, ontwikkeld door MU Play&Learn, in samenwerking met Studio Tast. Een tekenrobot die jou spelenderwijs leert hoe je een computer kunt gebruiken als creatief instrument. Daarbij krijg je deskundige hulp van een codekunstenaar van MU. Na deze workshop ga je naar huis met een door jou geprogrammeerd kunstwerk. Alleen nog signeren, en ophangen maar!
Kinderen vanaf 8 jaar betalen 7,50 en kunnen samen met ouders, opa's en oma's aan de slag gaan (Want wij weten dat paps en mams er eigenlijk ook niet zoveel van snappen ;). Begeleiders betalen € 5,00 om mee te doen. Kinderen van 11 t/m 15 jaar betalen ook 7,50. Zij mogen zelfstandig meedoen. Deze workshop is onderdeel van de Dutch Technology Week.

zaterdag 9 juni

schaaktoernooi voor club- en huisschakers

Op zaterdag 9 juni organiseert schaakvereniging Son en Breugel een schaaktoernooi voor club- en huisschakers. We spelen in groepen van maximaal 8 personen met een indeling op basis van KNSB-rating. Huisschakers spelen in een eigen groep.
Prijzen: er zijn drie prijzen voor elke groep. Prijzen zijn in natura. Speeltempo: 20 min. p.p.p.p. Locatie: sporthal De Bongerd, Asteroïdenlaan 2a, Son en Breugel
Inschrijven via ssb.schaaktoernooi@gmail.com met opgave van naam en rating. Kosten: €10,00 per persoon; lunch inbegrepen. Graag van tevoren overmaken op rekeningnummer NL71TRIO0197935214. Inschrijving aan de balie uiterlijk tot 9.30 uur.

Reis presentatie Indonesië

Zaterdag 9 juni presenteert TUI Effting om 11.00 uur Indonesië. Laat u informeren en inspireren door Dinka & Kerstin die u alles kunnen vertellen over Java, Bali, Lombok & de Gili Eilanden. Locatie: TUI Effting, Elzentlaan 139, Eindhoven De entree is gratis. Meld u wel even aan op efftinginfo@tui.nl Info: www.tuieffting.nl

Fietsenmarkt Scouting Dutmella

De Explorers van Scouting Dutmella organiseren op zaterdag 9 juni de jaarlijkse fietsenmarkt in het centrum van Son en Breugel. Heeft u een nieuwe fiets nodig? Nog een fiets in de schuur staan die u niet meer gebruikt? Is de fiets van je kind te klein en kan hij/zij wel een grotere gebruiken? Allemaal goede redenen om naar de Fietsenmarkt te komen!

zondag 10 juni

jaarlijkse voorstelling blokfluit- en dwarsfluitleerlingen

Uitvoering fluitleerlingen op zondag 10 juni 15.30 uur. De blokfluit- en dwarsfluitleerlingen van Monique Oosting geven op zondag 10 juni hun jaarlijkse voorstelling in de kerk aan de Zandstraat in Son.
De jongste kinderen spelen op de blokfluit vrolijke stukjes terwijl de jeugd op de dwarsfluit een afwisselend repertoire zal laten horen van klassieke stukken, popmuziek en liedjes uit films. De voorstelling begint om 15.30 uur en eindigt om ongeveer 17.15 uur. Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis.

Kienen in het Vestzaktheater

De kienavonden worden georganiseerd ten bate van de plaatselijke Harmonie Pro Honore et Virtute. De opbrengsten zullen besteed worden aan de jeugdopleiding en de aanschaf van instrumenten. Jan van Gerwen is uw vaste kienmaster. Hoofdprijs € 250.00 Geluksgetal € 250,- Zondag 10 juni. Vestzaktheater kerkstraat 2 Son en Breugel Zaal open 18.30 uur Aanvang 19.30 uur.

Festival '' Laat Son in je Hart '' gaat weer van start

Wat in 2003 niemand had kunnen voorzien viert het Smart en Levensliederen Festival '' Laat Son in je Hart '' a.s. zondag 10 juni haar 3e lustrum.Voor de 15e keer zijn zij er in geslaagd 12 prachtige zanggroepen van het Smart /Levenslied, Ballads en Evergreens naar La Sonnerie te halen. Al met al een dag welke de moeite waard zal blijken te zijn, om tenmiste, een aantal uren bij gastheer La Sonnerie mee te komen zingen, te luisteren of lekker te komen genieten van wat twaalf prachtige zanggroepen .
Vanaf 11.00 uur tot de finale om 18.00 uur .......La Sonnerie Nieuwstraat 45 Son en Breugel, daar gebeurt het !!!

zaterdag 16 juni

Trouwen in het Buitenland

Zaterdag 16 juni presenteert Extravacanza om 11.00 uur Trouwen in het Buitenland. De weddinplanners van Extravacanza informeren u over alles wat u moet weten als u in het buitenland wilt trouwen of in het buitenland uw trouwdag nog een keer wilt vieren. Locatie: Extravacanza (TUI Effting), Elzentlaan 139, Eindhoven De entree is gratis. Meld u wel even aan op info@extravacanza.nl Info: www.extravacanza.nl

zondag 17 juni

Vaderdagconcert

Verras vaders, en natuurlijk de rest van het gezin, op een bijzonder moment. Na een heerlijk ontbijt thuis een muzikale viering van deze dag. Kom heerlijk samen naar het Vestzaktheater en geniet van maar liefst 3 jeugdorkesten die er een prachtig concert van maken. De toegang is gratis en meer info op www.phev.nl.