Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Geslaagde avondwandelvierdaagse eindigt in feest

Het was een drukte van belang, op het 'Oase Wandelplein' achter de kerktoren. Naarmate de wandelaars binnenkwamen, groeide de menigte totdat het plein bijna volstond. Bijna…
Dat was niet zo vreemd, in totaal namen 881 mensen deel aan de avondwandelvierdaagse, een indrukwekkend aantal!

Door: Lucas van As
Foto: Wil Feijen

De wandelaars konden kiezen uit routes van 2,5, 5 of 10 kilometer, de routes waren door de vrijwilligers zorgvuldig gekozen en uitgezet, wat veel complimenten opleverde. Sommige wandelaars waren verrast, omdat ze op plekken kwamen in ons mooie dorp die ze nog niet kenden, of al lang niet meer geweest waren. Plekken zoals de Kwadestraat, tussen de Lieshoutseweg en het kanaal.

Ik sprak met Martien en Alfred, twee van de vele vrijwilligers, die vertelden dat ze veel complimenten kregen. 'Sommigen gaan de route later nog eens lopen, zo mooi vinden ze de route', vertellen de heren. Verhalen van mensen die de route toch uitlopen, hoewel het met moeite gaat, of verhalen over hoe mooi het was, het is waar ze het voor doen. Maar, niet de enige reden!

'Het is een van de weinige evenementen waar echt iedereen aan mee kan doen, jong én oud', zeggen Martien en Alfred. Het is echt een verbindend element, waar mensen van verschillende leeftijden en met verschillende achtergronden elkaar ontmoeten, al is het na afloop van de wandeling. Het is óók verbindend in de zin dat soms hele families samen wandelen, samen bewegen. Of vriendengroepen, of collega's. 'Tijdens het wandelen kom je tot bezinning', zegt Kees Vortman, wethouder van de gemeente Son en Breugel. 'Dat levert mooie gesprekken op!'

Dit is het tweede jaar dat JC De Oase de avondwandelvierdaagse organiseert, tot 2016 was de organisatie in handen van de inmiddels opgeheven scoutinggroep Margaretha Sinclair, en was het startpunt in de Genovevastraat in Breugel. 'Dat betekent dat we nieuwe routes kunnen uitstippelen, wat de route leuk en interessant maakt', aldus Martien en Alfred. Niet dat het voorheen niet leuk of interessant was, het is een goede voortzetting.

De vele vrijwilligers van JC De Oase hebben daar een belangrijke bijdrage aan geleverd. Vrijwilligers zijn essentieel voor elk evenement en vereniging, ze verdienen dan ook een groot compliment!

De wandelaars zijn dan allang binnengedruppeld, bij aankomst op het Kerk/Wandelplein kregen ze een muzikaal onthaal van Wa'n Klank. Iedere deelnemer kreeg een medaille ter herinnering, alle deelnemers onder de 12 jaar kregen een lotje. De trekking werd verricht door Kees Vortman, er werden leuke prijzen verdeelt, variërend van een groot waterpistool (meer een watergeweer…) tot een viertal toegangsbewijzen voor de dierentuin in Best.

Daarnaast werd de wisselbeker uitgereikt voor de grootste loopgroep, die gewonnen werd door BS De Sonnewijzer. In totaal namen er 130 wandelaars deel namens de Sonnewijzer, waarvan liefst 97 de 10 kilometer liepen!

Verder waren er twee winnaars van het Sons Lopertje: Berkenstaete, die met bewoners en vrijwilligers het cijfer '21' uitbeelden, en Selfie 21, die de zin 'AW4D Son & Breugel 21 jaar' uitbeelden, met precies 21 letters!

De prijswinnaars gingen blij naar huis, maar de overige deelnemers vertrokken evenmin met lege handen. Niet iedereen ging direct naar huis, het bleef nog lang gezellig op het Kerkplein! Kijk voor de foto's op www.mooisonenbreugel.nl


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding