Het Groene Woud zoekt
wielrenners!

Doe mee aan de Ploegentijdrit Groene Corridor
Het Groene Woud zoekt wielrenners! Op zondag 24 juni 2018 wordt de Ploegentijdrit Groene Corridor gehouden. Wielerploegen, bestaande uit vijf personen, fietsen hierbij zestien kilometer over een aantrekkelijke, groene verbinding van Eindhoven naar hartje Oirschot en weer terug, dwars door Nationaal Landschap Het Groene Woud. Het Groene Woud zoekt vijf deelnemers voor haar Wielrenploeg. Deelname is gratis als ze vriend worden van Het Groene Woud.

Nationaal Landschap Het Groene Woud werft vrienden om projecten en initiatieven te bekostigen die het landschap in stand houden en verfraaien. Iedereen kan vriend worden van Het Groene Woud. Bedrijven zijn het al vanaf € 250,- per jaar, particulieren en ZZP'ers betalen € 50,- per jaar. Daar staat een pakket met vele voordelen tegenover.

Gratis meedoen, gratis wielrenshirt
Speciaal voor de Ploegentijdrit Groene Corridor heeft Het Groene Woud een maatwerkaanbod samengesteld. Wie vriend wordt en namens Het Groene Woud met zijn of haar ploeg deelneemt aan de rit:
- krijgt de inschrijfkosten aan de tijdrit vergoed (75 euro per ploeg);
- ontvangt een gratis Het Groene Woud-wielrenshirt, gemaakt van kwalitatief hoogwaardige stof.

Meld je aan
Wil je deelnemen aan de Ploegentijdrit Groene Corridor in het team van Het Groene Woud? Stuur dan een berichtje naar communicatie@hetgroenewoud.com.
Niet deelnemen aan de ploegentijdrit, maar toch vriend worden van Het Groene Woud? Kijk hiervoor op www.jouwgroenewoud.com.

Hapje en drankje
De ploegentijdrit wordt mede mogelijk gemaakt door onder meer Het Groene Woud, de gemeente Eindhoven en de gemeente Oirschot. Het Groene Woud zal tijdens de rit zichtbaar aanwezig zijn op het sfeerplein bij de Philips Fruittuin (tevens Bezoekerscentrum van Het Groene Woud), waar publiek en wielrenners kunnen genieten van een hapje, drankje, muziek en activiteiten. Meer info: www.ploegentijdritgroenecorridor.nl.


Onderonsje van deze maand is verzet naar donderdag 21 juni.

Iedere maand, ook in de vakantietijd, is er een activiteit van het Onderonsje. Iedereen vanaf 55 jaar is van harte welkom. We beginnen altijd met koffie drinken en eerst bijpraten, daarna gaan de koffiekopjes aan de kant en gaan we aan de slag.

De ene keer is dat een creatieve activiteit zoals bloemschikken, de andere keer een bingomiddag of een verhalentafel. En een paar keer per jaar komen we 's morgens om 10.00 uur al bij elkaar en staat gezamenlijk koken op het programma.

In februari hebben we een stamppottenbuffet klaargemaakt en in juni staat het koken meer in het teken van de zomer. We gaan mediterraan koken en hebben Mia van Boxtel bereid gevonden om als superchef ons de lekkerste gerechtjes klaar te laten maken. Alle gerechten worden in een kleurrijk buffet klaargezet en valt er heel wat te proeven! En het is altijd lekker!

Ook willen wij onze activiteit van juli vast onder de aandacht brengen. We gaan op bezoek bij boer Bekkers die een melkveebedrijf runt. Wie durft er een koe te knuffelen? En goed opletten, want de middag wordt afgesloten met een quiz!

Meestal is het Onderonsje de laatste donderdag van de maand, van 14.00-16.00 uur en kost € 3, Bij kookactiviteiten is de tijd van 10.00 tot ca. 13.30 uur en zijn de kosten €6, Datum voor mediterraans koken is donderdag 21 juni. Niet op 28 juni! Graag opgeven voor 18 juni. Voor informatie en aanmelden: Petra Vesters, tel.06-10068676 of Karin van Vlerken, tel. 06-13992915. Damiaancentrum, Schijndelseweg 46, 5491 TB Sint-Oedenrode, zie ook www.damiaancentrum.nl