Afbeelding

Dinkelberg & Kuipers toernooi opnieuw succes

Op zaterdag 9 juni 2018 stond voor het zevende jaar op rij het Dinkelberg & Kuipers JO15/JO13-toernooi op het programma. Traditiegetrouw doen hier verschillende teams uit de regio vanaf de eerste klasse en hoger aan mee. In de JO13-categorie streden acht teams om de eerste prijs, terwijl er bij de JO15 in totaal vier teams deelnamen.

Voorafgaand aan het toernooi werd er zoals altijd een clinic gegeven door verschillende trainers van SBC. De spelers worden door elkaar in verschillende teams opgedeeld, zodat voor aanvang van het toernooi iedere speler met spelers van een ander team heeft gevoetbald. Dat komt de sportiviteit ten goede en is dus meteen een mooie basis voor een leuk toernooi.

Na de clinic begonnen de poulewedstrijden. Ieder team speelde drie wedstrijden, waarna er bij de JO15 een halve finale werd gespeeld tussen de nummer 1 en nummer 4 uit de poule en een andere halve finale tussen de nummers 2 en 3 uit de poule. Uiteindelijk ging de finale tussen de nummers 1 en 2 uit de poule, te weten Hilvaria JO15-1 en DESK JO15-1. Bij de JO13-1 speelde men kruisfinales, zodat de nummers 1 en 2 uit beide poules voor de eerste plek speelden en de nummers 3 en 4 uit beide poules voor plek 5. De finale ging tussen FC Engelen JO13-1 en Hilvaria JO13-1.

Beide finales werden beslist door penalty's, zodat de ontlading na de beslissende strafschop dan ook groot was!

Tijdens het toernooi werden door een vijftal scouts de beste spelers per linie gekozen. Zo kwam er een beste keeper, een beste verdediger, een beste middenvelder en een beste aanvaller bij zowel de JO13 als JO15. Zij wonnen een bokaal en ontvingen een juryrapport. Ook kreeg elke speler een portretfoto en elk team een teamfoto, die dezelfde middag nog was gemaakt. Alsof dat niet genoeg was ontvingen alle spelers en trainers ook een lunch en een flesje sportdrank om de dag door te komen.

Op het Dinkelberg & Kuipers JO13/JO15-toernooi is het de bedoeling van de commissie dat elke speler zich als een prof behandeld voelt. Voor de finale werd dan ook een persconferentie gehouden met de finalisten. Daarnaast ging elk team een keer door de perszone om door Andre Piketh geïnterviewd te worden over hun wedstrijd en toernooi-ervaringen.

Normaliter spelen dan de beste 16 spelers van het toernooi na afloop ook nog tegen een BVO uit de regio. Vanwege het lange KNVB-seizoen kon het toernooi echter niet plaatsvinden tijdens Hemelvaart of Pinksteren en hadden alle BVO's op 9 juni jl. al vakantie. Om toch voor een leuk extraatje te zorgen, was Ted Verouden Advies bereid om vier kaarten (twee voor elke categorie) te sponsoren voor de wedstrijd Nederland – Duitsland voor de Nations League.

Uit de reacties kon de toernooicommissie opmaken dat de spelers zich inderdaad als een soort prof behandeld voelden, zodat er tevreden terug gekeken wordt op deze editie. Uiteraard had dat resultaat nooit bereikt kunnen worden zonder de inzet van het kantinepersoneel, de scouts, de EHBO'ers, de fotografen, de interviewers, de clinictrainers, sponsors en scheidsrechters. Via deze weg willen wij alle vrijwilligers en de sponsors nogmaals hartelijk danken voor hun bijdrage. Hopelijk tot volgend jaar!

Sponsortoernooi RKVV Nederwetten weer een mooi (voetbal) feestje

Vrijdag 1 juni stroomde vanaf 18.00 uur sportpark 'De Koppel' van RKVV Nederwetten vol. Na een hapje, drankje en praatje werd om 19.00 uur gestart met de wedstrijden waarin sportiviteit hoog in het vaandel staat. Maar liefst 18 sponsoren schreven zich in met een team waarin een mix van spelers&speelsters/jong&oud uit de hele regio deelnamen.

Ondanks de buiige omstandigheden was er sprake van een gezellige sfeer. Ieder team speelde drie of vier poulewedstrijden, waarna de halve finales en de finale volgden. Deze finale werd gespeeld door de teams van 'Café René' uit Nuenen en 'Erik Foolen vloeren' uit Nederwetten. Uiteindelijk trokken de mannen van Café René aan het langste eind en mogen zich wederom een jaar titelhouder noemen. De minstens zo belangrijke sportiviteitsprijs werd dit jaar gewonnen door 'Teun van Stiphout tegelwerken'.
Omdat het binnen aangenamer was dan buiten stroomde het Piet Renders Paviljoen na de wedstrijden al snel vol waar de voetjes van de vloer gingen.

De organisatie wil bij deze alle sponsoren, vrijwilligers en deelnemers nogmaals hartelijk bedanken voor jullie hulp en aanwezigheid. Op naar Sponsortoernooi 2019!