't Zingt in Middelburg
't Zingt in Middelburg Foto: 't Zingt

't Zingt uit Son en Breugel spettert in Zeeland

Afgelopen weekend was Middelburg omgedoopt tot "Volkoren Middelburg".
Zaterdag en zondag verzorgden daar meer dan 90 verschillende koren op 20 verschillende locaties ieder minstens 2 concerten.

Ook 't Zingt uit Son en Breugel was daar met ruim 20 koorleden en heeft genoten van de ambiance, sfeer, gezelligheid en de uitstekende strakke organisatie. Met dirigent Maarten Willemsen werden twee enthousiaste uitvoeringen gegeven met een heerlijk gevarieerd repertoire, dat door het talrijke publiek zeer op prijs gesteld werd. Van "the pianoman" en "c'est une belle histoire" tot het Welsh gezongen "Canon Lân" werd vol overgave gezongen. Een mooie dag en ook nog eens goed voor het groepsgevoel van 't Zingt.

Volgend jaar weer ? Dat zal er erg vanaf hangen of we dan een nieuwe dirigent hebben; 't Zingt is namelijk hard op zoek naar een nieuwe dirigent; Maarten gaat weg bij ons, heeft een nieuwe uitdaging. Vanaf augustus hebben wij daarom een vacature.
Dus dirigenten: hebben jullie de dinsdagavond (van 20.30 tot 22.00 uur) beschikbaar en kan je een enthousiast koor (28 leden van 55-70 jaar) met een gevarieerd repertoire dirigeren: reageer dan naar Kees van der Woude: c.vdwoude@upcmail.nl (06-51183092).


Dagfietstocht fietsclub PVGE naar Oisterwijk en de Kampina.

Op woensdag 20 juni organiseert de fietsclub PVGE een fietstocht naar Oisterwijk en de Kampina.
De start is vanaf het 17 Septemberplein om 9.30 uur, waarbij we vanaf hier eerst met de auto naar het startpunt van de fietsroute rijden.

We starten met koffie bij de Watermolen (Spoordonkseweg 130, 5688 KE Oirschot). Na de koffie fietsen we naar Oisterwijk om in het centrum op de Lind de lunch te nuttigen. Na de lunch om 14.00 uur fietsen we via Haaren naar de Kampina , een schitterend natuurgebied, waar we met de fiets dwars doorheen gaan.

Na het verlaten van de Kampina gaan we via Lennisheuvel en de Mortelen terug naar de Watermolen in Spoordonk. Daarna weer met de auto naar Son en Breugel, waar we ca 17.00 uur weer terug zijn.
Verdere inlichtingen over deze tocht bij fietsclubcoördinator: Herman Hendriks, tel.: 0499-473042; e-mail: herman.j.hendriks@kpnmail.nl


Lezerspodium

Toen de gemeenteraad van Dorpsvisie en Dorpsbelang strandden, ging Dorpsbelang nieuwe partners zoeken en vond die in de VVD en PvdA/GL, zo kregen de meerderheid.

Die partners dragen ook medeverantwoordelijkheid voor het te voeren beleid van de gemeente, dat is niet terug te vinden.

Ze laten Dorpsbelang de moeilijke kar trekken van het Kerkplein en de kerk, maar corrigeren de verantwoordelijke wethouder niet als die zijn visie te ver doordrijft en voorbij gaat aan wat de bewoners er van vinden.

Met groot vertoon werd er een tekening gepresenteerd, die het MFA voor moest stellen, dat later Dorpshuis werd, het leek meer een tomatenkas en past totaal niet op het kerkplein, gelukkig vonden de meeste inwoners dat ook.

Kosten 4,5 miljoen, dat wordt in Nederlands van begroten 7 miljoen, dan kijk je naar dorpen om ons heen tot welke te korten dat ieder jaar geleid zou hebben.

Met zo'n wijze van besturen hadden de andere partijen van de oude coalitie die Dorpsbelang aan een meerderheid hebben geholpen op dezelfde wijze gekort moeten worden bij de laatste gemeenteraad verkiezingen als Dorpsbelang.

Vandaar mijn gebed ZONDER de VVD.

Martien Leenders


Afbeelding