SBC weer terug in 3e klasse

Het is ze gelukt! Een jaar geleden was SBC in mineur, na de degradatie naar de vierde klasse. Het is knap hoe de club na de klap niet bij de pakken neer is gaan zitten, maar juist de blik naar omhoog richtte. Met Frank Weijers kwam een ervaren trainer, die een nieuwe speelstijl introduceerde. Een stijl die aansloeg, al eindigde SBC in de reguliere competitie achter het Eindhovense Wodan, het was wel duidelijk dat SBC niet in de derde klasse thuishoort.
Ook in de finale van de nacompetitie liet SBC dit zien, tegen TSV Gudok in Tilburg. De wedstrijd werd gewonnen met 1-5, een overtuigende overwinning die promotie naar de derde klasse betekende. Na een jaar afwezigheid is SBC weer terug!
De 150 meegereisde supporters uit Son en Breugel waren getuige, ze zagen dat vanaf de aftrap SBC het betere van het spel. Na ongeveer een half uur was dat ook in de score tot uiting gekomen, na doelpunten van topscorer Joost van Heck en Laszlo Vonk. Na een rode kaart voor Kevin van der Kaaij van Gudok voor het neerhalen van een doorgebroken speler, moesten de Tilburgers ook nog eens met een man minder verder.
Een strafschop voor Gudok, waardoor het op 1-2 kwam, veranderde eigenlijk niets aan het spelbeeld. De SBC aanhang had de oranje rookpotten al aangestoken, als voorschot op het feestje. Dat werd in de tweede helft kracht bijgezet, SBC liep eenvoudig uit tot 1-5 na doelpunten van (wederom) Joost van Heck, Marc van der Zanden en Rob Kapteijns.
Aanvoerder Dick van Eck was erg blij met deze belangrijke overwinning en kijkt met vertrouwen naar het komend seizoen. Zoals het er naar uitziet, blijft de selectie vrijwel in tact.
Met de promotie op zak kon de selectie van SBC en heel Son en Breugel extra genieten van de kermis! Waar is dat feestje? In Son en Breugel, dus.