Uitgever van DeMooiSonenBreugelKrant Adrie Neervoort
Uitgever van DeMooiSonenBreugelKrant Adrie Neervoort Foto: Wil Feijen

Positief nieuws blijft het Mooiste nieuws

In september 2015 viel de eerste uitgave van de MooiSonenBreugelKrant op de mat. Onze gemeente kende vanaf die datum weer twee huis-aan-huis bladen. Nu weekblad Forum stopt per 1 juli aanstaande betekent dit dat er ook voor onze uitgave een nieuwe situatie is ontstaan.

Door: Arjen Strik
Foto: Wil Feijen

Terugblik
Toen ik in 2015 begon met de MooiSonenBreugelKrant, was ik eerder al verantwoordelijk als uitgever van De Uitstraling editie Son en Breugel.
Tijdens mijn contacten met ondernemers en lezers merkte ik dat er behoefte was aan een ander soort weekblad in Son en Breugel met een échte focus op de lokale samenleving. Minder opiniërend en met een hoog 'human interest' en informatief gehalte. Ik kwam in contact met de Mooi media groep, hun formule en franchise-organisatie sprak mij erg aan. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ben gestart als uitgever van de MooiSonenBreugelKrant."

Meer dan een weekblad
"We zijn in de afgelopen jaren gegroeid en hebben ons ontwikkeld tot een gewaardeerd en goed gelezen krant. We hebben een stabiele groep kundige en betrokken medewerkers, zowel op het gebied van redactie, verslaggeving, fotografie als vormgeving. We hebben een frisse uitstraling, leuke artikelen, gezellig en soms kritisch, met voor elk wat wils. Maar we willen ook een medium zijn 'van en voor de inwoners' van onze gemeente, we zien ook dat we steeds meer stukken aangeleverd krijgen van de burgers en verenigingen. Ook zien we steeds meer nieuwe adverteerders naast onze trouwe klantengroep. Ik ben begonnen met een kantoor aan huis, dan zie je dat er letterlijk een drempel is in de contacten. In juli vorig jaar zijn we gestart met een kantoorpand midden in het centrum, aan de Markt 2a. Een sprong voorwaarts, want daarmee sta je midden in samenleving en ben je herkenbaar en aanwezig. Maar we zijn meer dan een weekblad. Ook 'online' zijn we zeer actief. We hebben een internetkrant waarop dagelijks nieuwe actuele berichten staan. We zijn actief op Facebook, Twitter en Instagram. Digitaal kunnen we veel meer zaken kwijt, zoals uitgebreide achtergrond verhalen, fotoreportages en zeer actueel nieuws. De digitale media wordt steeds belangrijker en dat zullen we blijven ontwikkelen. Ook de Mooi groep is gegroeid en bestaat inmiddels uit acht lokale huis-aan-huis bladen. Interessant voor onze adverteerders gelet op het bereik en gunstige tarieven."

Wat betekent het stoppen van Forum?
"In mei werd ik benaderd door Jan Burgers met het verzoek om het mogelijk te maken dat hij, als eigenaar en uitgever, kon stoppen met Forum. We hebben daarover diverse gesprekken gevoerd en uiteindelijk een zakelijke deal met elkaar gesloten. Er is dus geen sprake van een overname maar een zakelijke overeenkomst waardoor het voor Jan Burgers mogelijk is om te stoppen met Forum. Ook is het behouden van een lokale huis-aan-huis krant in de gemeente Son en Breugel onderdeel van de overeenkomst.
Los van de waardering die ik heb voor Jan als collega, biedt het stoppen van Forum ook kansen en ga ik er vanuit dat wij ook de trouwe lezers en adverteerders van Forum kunnen bedienen. Uiteraard zullen er kleine veranderingen komen, maar we blijven trouw aan onze uitgangspunten en willen een 'open podium' zijn voor verenigingen, inwoners, sportclubs, stichtingen en de politiek. Want samen met al deze mensen en onze adverteerders maken wij iedere week een mooie krant boordevol informatie over Son en Breugel en omgeving.
Ik respecteer het besluit van Jan om te stoppen en wens hem nog een mooie tijd, samen met zijn gezin toe."


Bakkerij De Vocht komt naar Son

Bakkerij de Vocht timmert aardig aan de weg in de regio. De bakkerij is 31 jaar geleden in Aalst/Waalre ontstaan, en heeft vestigingen in Eindhoven (drie), Nuenen, Geldrop en Aalst-Waalre. De bestaande productielocatie wordt flink uitgebreid. Het bedrijf wil zich nog meer richten op het produceren van specifiek ambachtelijke broodjes, broden en gebak. Daarnaast opent Bakkerij De Vocht twee nieuwe winkels in Vaartbroek en Son en Beugel en sluit hij de vestiging aan de Kleine Berg in Eindhoven.

In de Heistraat in Son en Breugel komt de vestiging in het pand waar voorheen Schellens (en daarna kledingwinkel Paulineke) zat, het pand wordt geheel gerenoveerd en heringericht. Ook in deze winkel zal een ruim assortiment van brood en banket beschikbaar zijn, tevens wordt ruimte vrijgemaakt voor enkele zitplaatsen. De nieuwe vestiging gaat medio september open.

Daarmee komt het aantal bakkerijen in Son en Breugel op drie, dan te bedenken dat bij supermarkten ook brood te verkrijgen is. Natuurlijk is er verschil tussen ambachtelijk en fabrieksmatig gebakken brood, de vraag is of met de komst van deze nieuwe bakkerij vraag en aanbod goed op elkaar afgestemd zijn.


Afbeelding