Odiliapeel maakt zich op voor de 44e Schapendag

Odiliapeel -Stichting Ovilio uit Odiliapeel maakt zich op dit moment weer op voor de organisatie van de plaatselijke Schapendag. Op 8 juli 2018 zal alweer de 44e editie plaatsvinden. De Schapendag is een jaarlijks terugkerend evenement waar -de naam zegt het al- het schaap centraal staat.

Dit jaar zal het centrum van het dorp bevolkt worden door meer dan 100 schapen. Er zullen zo'n 15 verschillende rassen te bewonderen zijn. Hoogtepunt voor de schapenliefhebbers is de traditionele schapenkeuring! Dit jaar zullen de deskundige keurmeesters met name de Jacobsschapen keuren.
Daarnaast zal er een demonstratie gegeven worden van het schapen drijven en een met landgeiten.
De Schapendag heeft een grote regionale aantrekkingskracht, mede omdat het een evenement is waar mens en dier samenkomen. Zo zijn er naast het aanbod van schapen nog diverse andere diersoorten te bewonderen zoals: alpaca`s, landgeiten en dergelijke.
De levende have moet aan strenge veterinaire voorwaarden voldoen alvorens het op de Schapendag mag verschijnen. De organisatie garandeert dan ook dat de Schapendag Q-koorts-vrij is!!

Rondom het schapengebeuren zijn vele oude ambachten te zien welke vaak weer een link naar het schaap hebben. Zo is er o.a. het scheren van schapen (zowel de hedendaagse professionele wijze van scheren, als het traditionele handmatige 'knippen' van de wol) te bewonderen. Ook het bewerken van de wol, het spinnen en het weven en vilten zullen worden gedemonstreerd. Ondernemers en agrariërs uit de regio presenteren een breed aanbod van ambachtelijke producten.

Ook de jaarmarkt is voor veel bezoekers van de Schapendag de moeite waard. Tal van producten en lekkernijen zijn te koop in de vele kramen op het evenement.

Daarnaast is er voor kinderen volop vertier: diverse attracties, optredens en activiteiten zijn speciaal gericht op de jonge bezoekers.
Zo is er de "spidertoren" met een hoogte van 9 meter en enorme glijbaan als beloning voor het volbrengen van de klimtocht. Ook een stormbaan van ruim 25 meter lang met klimmuur en tunnelglijbaan is een uitdaging voor bezoekers.

Tevens zal de hondensectie van Vliegbasis Volkel een demonstratie verzorgen.

Gedurende de gehele dag kunnen bezoekers genieten van muziek, dans en gezellige terrassen. De Schapendag is bij uitstek een evenement voor het hele gezin en… de toegang is gratis!


De Baas en de Hermenie
Björn van der Doelen met de Philips Harmonie

Een zomers concert met muziek uit allerlei vakantielanden en natuurlijk uit ons eigen Brabant, en wel door de Baas (Björn van der Doelen) zelf. Het is de eerste keer dat de liedjes van Björn gearrangeerd zijn voor een harmonie-orkest. Het orkest heeft al bij een eerder project kennis gemaakt met deze zanger en liedjesschrijver met een mooi oog voor het kleine, een lichte afkeer van het grote en een charmant zoekende manier van verhalen. Eentje waarbij de glimlach nooit ver weg is. Wat dat betreft passen het orkest en Björn heel goed bij elkaar. Naast de liedjes met Björn zal het orkest zelf ook veel muziek laten horen: melodieën waarvan je een goed humeur krijgt en zin in de zomer!!

De speciale arrangementen klinken natuurlijk net iets anders dan de "huursoldaten" van Björn; de arrangeur (Jeroen Geevers) kreeg alle vrijheid om dit naar eigen inzicht te componeren. Verrassend voor de Baas zelf, voor het orkest en zeker voor het publiek!
Het orkest speelt verder nog werken van o.a. Navarro, Bernstein, Wyckhuys en Staps,onder leiding van chef-dirigent Matty Cilissen.
Dit concert komt tot stand in samenwerking met het Stadspaviljoen, waar je natuurlijk ook heerlijk op het terras kunt genieten van ons concert.
Zondag 1 juli 15:00 uur, Wim van Doorne Muziekkiosk bij het Stadspaviljoen!

Gratis entree.