Word vrijwilliger op de meldkamer van de Dierenambulance!
Word vrijwilliger op de meldkamer van de Dierenambulance! Foto: Dierenbescherming

Informatieavond vrijwilligers meldkamer dierenambulance

De Dierenbescherming is dringend op zoek naar 20 nieuwe vrijwilligers voor op de meldkamer van de Dierenambulance in Eindhoven. Voor geïnteresseerde dierenvrienden die hier meer over willen weten wordt er op 28 juni van 19:00 uur tot 20:30 uur in Dierenopvangcentrum de Doornakker in Eindhoven een informatieavond georganiseerd.

Op de informatieavond geeft de Dierenbescherming uitleg over het werken op de meldkamer van de dierenambulance, zoals het verwerken van de binnenkomende noodoproepen en het aansturen van de dierenambulances. De avond wordt gehouden op het kantoor van de meldkamer op de Doornakkersweg 51 in Eindhoven. Het is een verantwoordelijke vrijwilligersfunctie waarin mensen het verschil kunnen maken voor dieren in nood. Ook mensen die niet in Eindhoven wonen, zijn van harte welkom. De Dierenbescherming biedt een reiskostenvergoeding op basis van 45 kilometer enkele reis. Aanmelden voor de informatieavond kan door een mail te sturen naar regiozuid@dierenbescherming.nl

Topdrukte op de meldkamer, veel jonge vogels en kittens

De meldkamer van de Dierenambulance in Eindhoven verwerkt jaarlijks ruim 10.000 meldingen. De lente-en zomermaanden betekenen topdrukte in de meldkamer omdat mensen veel buiten zijn en eerder dieren in nood aantreffen. In deze tijd van het jaar komen veel meldingen binnen over jonge dieren zoals vogels en gevonden kittens.

De Dierenbescherming roept mensen die willen bijdragen aan dierennoodhulp op langs te komen op 28 juni as.in Eindhoven.



Zomerse fietsexcursies Strabrechtse heide & Leenderbos

Strabrechtse heide
Ga mee met een flinke fietstocht over de grootste, aaneengesloten heide van Brabant; de Strabrechtse heide. De heidegids van Staatsbosbeheer, vertelt je allerlei bijzonderheden over de heideflora en fauna en het beheer van Staatsbosbeheer. Geniet van de bloeiende heide en mystiek van het gebied. De Strabrechtse heide is ook een insectenreservaat en je vindt er talloze soorten vlinders zoals het heideblauwtje, de kommavlinder en de heivlinder. Onderweg wordt ook de vogelkijkhut aan het Beuven bezocht, met zijn 85 hectare het grootste natuurlijke heideven van Nederland.

Datum: woensdag 11 juli en woensdag 25 juli en woensdag 8 augustus
Prijs: € 5,- per persoon
Tijd: Aanvangstijd: 11.00 uur Eindtijd: 14.00
Contact: Aanmelden bij heidegids Peter Kromhout via: kromhoutboot@onsbrabantnet.nl
Praktisch: Neem zelf een fiets, verrekijker, eten en drinken mee.
Startpunt: Heidecafé de Strabrechtse heide, De Plaetse 71a, 5591 TX Heeze.

Leenderbos
Liever naar Leenderbos? Fiets een aantal kilometer mee met de gids mee langs vennen, bossen en heidevelden. Je kan in het Leenderbos de zwarte specht, raven en boomvalken tegenkomen. De patersgronden bij de Achelse Kluis zijn bewaard gebleven en worden nu deels begraasd met runderen. Tijdens de fietstochten komen allerlei verschillende biotopen en bezienswaardigheden aan bod; onder meer de vochtige en droge heide, stuifzand, vennen en heideakkers. De schitterende luchten zijn als een levend schilderij en de eindeloze vergezichten van dit open heidelandschap zullen u verrassen.

Datum: woensdag 4 juli en woensdag 29 augustus en woensdag 5 september
Prijs: € 5,- per persoon
Tijd: Aanvangstijd: 11.00 uur Eindtijd: 14.00
Contact: Aanmelden bij heidegids Wil Mijs via: willenleniemijs@gmail.com
Praktisch: Neem zelf een fiets, verrekijker, eten en drinken mee.
Startpunt: Parkeerplaats Staatsbosbeheer, Valkenswaardseweg 35, 5595 XB Leende