Afbeelding
Foto: OBS Rergenboog

Feestelijke afsluiting schooljaar op De Regenboog

Vrijdag 22 juni vond het jaarlijkse Eindfeest plaats op OBS De Regenboog. Op deze avond wordt het schooljaar samen met ouders en kinderen feestelijk afgesloten en worden ouders bedankt. Onder leiding van Kevin Bachus heeft de eigen schoolband een fantastisch optreden verzorgd.

Kevin Bachus is muziekdocent op De Taalbrug en heeft samen met Suzanne Kranen en Rob van Lith de schoolband op De Regenboog opgezet. Deze betrokken ouders van De Regenboog verzorgen samen de repetities met de kinderen op school. Een mooie aanleiding om Kevin een paar vragen te stellen!

Hoe ben je op het idee voor een schoolband gekomen?
"Vanuit de vraag voor ouderhulp is het idee in de eerste instantie ontstaan. Als ouder wordt gevraagd of je op welke manier dan ook een bijdrage wil leveren tijdens het schooljaar en vanwege mijn werk, het geven van muziekles in het Voortgezet Speciaal Onderwijs, leek mij het opstarten en begeleiden van een schoolband een zinvolle bijdrage voor de school".

Hoe worden de repetities vormgegeven?
"Met de leerlingen kiezen we een aantal nummers uit die we gaan aanpakken voor een periode. De eenvoudige akkoorden en melodie schrijf ik uit, zodat de leerlingen de nummers thuis en eventueel bij de eigen muziekles kunnen voorbereiden en oefenen. Op school gaan we de geoefende partijen samenvoegen. Het samen leren spelen, het luisteren en anticiperen op elkaars muzikale spel, is het belangrijkste tijdens de repetities. Samen met de andere hulpouders gaan we oefenen met de leerlingen. Susan begeleidt met name de zangeressen met de zangpartijen en teksten, Rob helpt als trompettist mee met de blaaspartijen en ik zorg voor de algehele leiding tijdens het oefenproces".

Welke kinderen komen in aanmerking voor de schoolband?
"Iedereen die graag mee wil doen kan tijdens de jaarlijkse audities laten horen wat hij kan. De leerling bereidt een nummer naar keuze voor en laat dat aan de groep auditanten horen. Zo ervaren ze ook meteen hoe het is om voor een groep te presenteren. Tijdens de auditie krijgen de kinderen meteen opbouwende feedback, met eventuele tips en aandachtspunten. Hierdoor proberen we als hulpouders bij te dragen aan een positief en realistisch zelfbeeld van de leerling. Uiteindelijk vormen we als hulpouders een groep leerlingen waarvan wij denken dat ze op dat moment genoeg competenties hebben om samen te kunnen spelen en genoeg durf hebben om te presenteren tijdens het schooljaar. Het volgende schooljaar worden weer nieuwe audities gehouden en wordt weer een nieuwe groep gevormd. Nieuwe ronde, nieuwe kansen dus!"

Moeten alle kinderen een instrument kunnen bespelen of muziekles hebben gehad?
"Nee, dat is zeker niet nodig. Iedereen die gemotiveerd is en over een (verborgen) muzikaal talent beschikt, kan deelnemen aan de schoolband. Ieder speelt op het eigen niveau binnen het samenspel, je hoeft geen notenschrift te kunnen lezen. Dit zorgt voor een enorme boost van het zelfvertrouwen van de leerlingen, je aanwezige talent wordt direct aangesproken en benut. Waardering en vertrouwen in elkaar worden ook enorm gestimuleerd, want je zet samen iets neer wat je in je eentje gewoonweg niet voor elkaar kan krijgen! Kortom, het samenspelen in de schoolband is een zeer sociale activiteit met oog voor ieders talent!"

Op OBS De Regenboog staat de totale ontwikkeling van kinderen centraal. Naast de basisvakken vinden wij het van groot belang dat kinderen de ruimte krijgen om hun talenten te ontwikkelen. De schoolband is hier een mooi voorbeeld van. Nieuwsgierig naar onze schoolband? Loop gerust eens binnen of maak een afspraak met Teuntje (directeur OBS De Regenboog).


Reacties op het groenstrokenbeleid

In onze vorige editie plaatsten wij een artikel over de herziening en aanpassing van het groenstroken beleid door de gemeente. De uitwerking daarvan is in Son en Breugel op verschillende plaatsen zichtbaar. Veel particulieren hebben hun tuin uitgebreid door de aankoop van gemeentegroen.

Niet in alle gevallen levert de aankoop of een hogere huurprijs voordeel op, voor sommige bewoners ontstaat er een niet gewenste situatie. Dit tot ergernis van de betreffende bewoner, die voorheen het stukje groen mede door de lage huurprijs keurig bijhield.

Hieronder staan een tweetal reacties die wij ontvingen naar aanleiding van het artikel van vorige week.

Reactie 1

Zoals is geschreven in artikel "Groenstroken" is het gemeentebeleid niet altijd succesvol. Dit geldt ook voor ons in de Groningenlaan, het ziet er uit zoals in de Zeelandstraat.
In dit geval is er wel opnieuw beplant, maar het wordt niet onderhouden. Het perceel staat vol onkruid, de nieuwe beplanting is niet meer te zien.
Wij zijn de overburen en kijken er tegenaan!
Mvg,
Bewoners Groningenlaan 16

Reactie 2

Jullie vroegen om een positieve reactie op het groenstroken beleid, die hebben wij.
Wij zaten in dezelfde positie als de mensen van de Zeelandlaan. Van goedkoop huren naar een zeer hoge huur- of koopprijs, dat het ons inziens het niet waard was. Dus de huur opgezegd.
We hebben keurig een brief van de gemeente gehad, wanneer de strook leeg opgeleverd moest worden en suggesties hoe de gemeente het ging aanplanten. Tussen 1 oktober 2017 en 1 maart 2018 zou het aangeplant worden.
De strook hebben we keurig op tijd leeggehaald, alleen duurde het toen helaas nog tot eind april voordat het aangeplant werd. Wij vinden het erg jammer dat de gemeente niet heeft gecommuniceerd met betrekking tot wanneer en wat er wordt aangeplant.
Maar, hoewel de huidige planten niet onze eerste keus zouden zijn, ligt het er wel netjes bij en hebben ze zelfs al een keer geschoffeld.
Voor een beeld van de huidige situatie heb ik een foto bijgevoegd.
Met vriendelijke groet,
Azaleastraat 12


Groenstrook Azaleastraat