Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Ook het tweede 'Skon Loperke' is uitgereikt

Het was nog een restant van 8 juni, toen de 21e avondwandelvierdaagse werd afgesloten. Er werden niet een, maar twee 'Skon Loperkes' toegekend, aan Selfie 21 en aan Berkenstaete. Selfie 21 hadden hun 'Loperke' al in ontvangst genomen, die van Berkenstaete kwam wethouder Kees Vortman op Berkenstaete zelf uitreiken, samen met Martien en Alfred van JC De Oase. DeMooiSonenBreugelKrant was er bij!

Door: Lucas van As
Foto: Wil Feijen

Zo'n 20 mensen zaten geduldig te wachten in het atrium van Berkenstaete, waar de winnende foto met bewoners die het cijfer '21' uitbeelden is genomen. Het was gezellig, met een kopje koffie met een soesje erbij.

Hermine Versantfoort neemt het woord en vraagt om applaus voor Martien en Alfred, die zo'n mooi evenement verzorgd hebben, samen met de andere vrijwilligers van JC De Oase. Beide heren nemen het applaus én de complimenten graag in ontvangst. 'Daar doen we het voor, de waardering die mensen laten blijken', zeggen Martien en Alfred.

Kees Vortman vindt dat het niet vaak genoeg gezegd kan worden, hoe mooi het is dat evenementen als de Avond Wandelvierdaagse gehouden worden. Om een evenement als de Avond Wandelvierdaagse te organiseren wordt enorm veel werk verricht, wat zeer gewaardeerd wordt. 'Iedereen is daar erg blij mee', aldus Kees Vortman, 'Het is een stimulans om van de 22e ook een mooi evenement te maken!' Dat zal vast wel goed komen!

Dan is het zover, het 'Skon Loperke' gaat overhandigd worden, maar aan wie? Mevrouw Jansen is de gelukkige, ze heeft vier keer 2,5 kilometer gelopen tijdens de Avond Wandelvierdaagse, een hele prestatie! 'Het is de afstand van hier (Berkenstaete, Red.) naar het centrum van Eindhoven, petje af!'

Mevrouw Jansen nam het Loperke dankbaar in ontvangst, hij krijgt een mooi plekje! Verder kregen de aanwezige bewoners een gelamineerde kopie van de foto waarop ze het cijfer '21' uitbeelden.

Alfred: ' volgend jaar is de Avond Wandelvierdaagse van 4 tot en met 7 juni, zet de datum alvast in uw agenda!' We hebben het genoteerd, Alfred!


Kioskoptredens de komende weken

Donderdag 28 juni van 20.00 tot 21.30 uur : Poco Loco
Op donderdagavond 28 juni staat er een optreden gepland van de band Poco Loco uit Valkenswaard. Poco Loco is een swingend orkest, dat hoofdzakelijk Spaanse en Zuid-Amerikaanse muziek speelt. Het orkest bestaat uit 23 muzikanten (blazers en een ritmesectie) en staat onder leiding van dirigent Stef Bazelmans.

Poco Loco is een veel gevraagd orkest dat regelmatig optreedt bij grote evenementen in binnen- en buitenland, bij feesten, open dagen, terrasconcerten etc.

Zaterdag 30 juni van 20.00 tot 22.00 uur : De Gerwense Dorpsmuzikanten
Dit gezelschap bestaat uit 18 personen, afkomstig uit Nuenen /Gerwen en staat onder leiding van Max Kruijzen. Het orkest speelt herkenbare populaire muziek en wordt veel gevraagd voor optredens bij evenementen en zorginstellingen. Mooie, vaak nostalgische muziek om met plezier naar te komen luisteren.

Zondag 1 juli: Kunstpleinen Ars Longa
Op en rond de kiosk op het Kerkplein en het Raadhuisplein kunt u dit evenement bezoeken, met onder andere een Poëziemiddag van Dichters DichtBij op het Dommelbalkon in het Vroonhovenpark.

Woensdag 4 juli van 19.30 tot 21.00 uur Smartlappenkoor Rawazzi
Smartlappenkoor Rawazzi is opgericht in 2001, telt momenteel ruim 60 leden en zingt smart- en levensliederen. Het koor repeteert één keer in de 14 dagen in de boerderij in Boerderij en staat onder de muzikale leiding van Lidy Mak.

Het koor verzorgt het jaar door tal van optredens, onder andere op Koningsdag, in verzorgings- en verpleeghuizen en natuurlijk ook op het Smartlappenfestival bij La Sonnerie, dat enkele weken geleden werd gehouden.

Donderdag 5 juli van 13.30 tot 16.30 uur The Oldtimers
Het Seniorenorkest The Oldtimers uit Nuenen werd opgericht in 1996. Oprichter en orkestleider is Willie van Bakel, in de afgelopen jaren heeft hij bereikt dat the Oldtimers niet meer weg te denken zijn in de muziekwereld.

Begonnen werd met tien leden, het afwisselende repertoire zorgde ervoor dat de band nu uit 24 leden bestaat. Het veelgevraagde orkest trekt voornamelijk ouderen uit de regio. Elke culturele manifestatie in de regio luisteren zij op. Omdat de ouderen tijd over hebben, trekken zij ook regelmatig naar België en Duitsland. The Oldtimers spelen een breed en internationaal repertoire van vooral gezellige dans- en luistermuziek.

Voor alle optredens geldt, dat ze alleen doorgaan met goede weersomstandigheden: de toegang is gratis!


The Oldtimers