Jolanda en haar man Willy
Jolanda en haar man Willy Foto: Wil Feijen

'Een buurvrouw waar ik lief en leed mee deel'

"Mijn buurvrouw Jolanda Saris heeft vast en zeker een lege vaas waar een mooie bos bloemen in past", zo begint de mail die Patricia der Kinderen naar ons stuurt. Jolanda zorgt al vele jaren voor Patricia en haar kinderen wanneer de gezondheid van Patricia haar in de steek laat. "Ze is een buurvrouw waar ik lief en leed mee deel."

Door: TaĆ­s Lourinho da Silva
Foto: Wil Feijen

Een verdiende bos bloemen
In 1992 heeft Patricia een auto-ongeluk gehad waardoor ze veel op bed heeft moeten liggen, veel operaties heeft moeten ondergaan en regelmatig in het ziekenhuis was voor behandelingen. "Jolanda zorgde toen en nu nog steeds voor de boodschappen, een kopje koffie, een praatje, de was, enzovoort", zo schrijft Patricia in haar mail. Ook voor de drie zonen van Patricia staat Jolanda klaar. "Ze heeft een goede band met ze en dat is erg fijn", schrijft Patricia. "Toen mijn man afgelopen 22 april plotseling overleed, stond Jolanda (en nog vele mensen meer) meteen voor ons klaar. Dus als iemand een mooie bos bloemen verdient, is zij het wel!", zo eindigt de mail van Patricia.

Een echte vriendin
"Ik doe het graag", zegt Jolanda terwijl ze haar tranen wegveegt nadat ze de mail van haar buurvrouw heeft gelezen. Samen met haar man Willy praat ze over hun buren Evert en Patricia. De buurmannen kenden elkaar al van jongs af aan en hebben daardoor altijd een hechte band gehad. Patricia en Jolanda hebben ook snel een hechte band gekregen. "In het begin waren we gewoon buren, maar toen Patricia zwanger was van haar middelste zoon is deze band al snel hechter geworden", vertelt Jolanda. Toen Evert plotseling overleed, stonden Willy en Jolanda meteen klaar voor hun sterke buurvrouw en buurjongens. "De jongens zijn hierdoor snel volwassen geworden", zegt Willy. "Als er ooit iets is dan sta je voor elkaar klaar." Jolanda gaat verder: "Patricia is een sterke en rustige vrouw en ze is veel meer dan een buurvrouw voor me, ze is een echte vriendin."


Super Verwenmiddag van de Zonnebloem

Maandag 25 juni was er voor de Zonnebloemgasten van afdeling Son en Breugel weer een Verwenmiddag. Zo'n Verwenmiddag wordt ieder jaar zeer gewaardeerd, want naast heerlijke zoete en hartige hapjes klaargemaakt door onze eigen vrijwilligers van de activiteitencommissie, kunnen onze gasten zich ook inschrijven voor diverse heerlijke behandelingen.

Dit jaar kon onze afdeling twee schoonheidsspecialistes aanbieden: Jeanne van Rooij en Hanny de Weerdt. Daarnaast twee kapsters: Petra Leermakers met assistentie van Maria Kroon en Nicole Raedts-Bohnen.

Voor een heerlijke handmassage kon men terecht bij Thea van de Ven, alle nagels werden fraai gelakt door Eby de Beer en Annemarie Swinkels.
De voeten werden ook niet vergeten, die konden fijn gemasseerd worden door Anne van Boxtel.

Ook kon men even een kijkje gaan nemen bij de Beweegbanken, in een aparte vleugel van de Bongerd. Daar kregen belangstellenden uitvoerig uitleg over het nut van deze vorm van onbelastbaar bewegen. Zeker een prima optie voor als men wat ouder wordt en dan wil bewegen.

Alle Zonnebloemgasten hebben super genoten, iedereen ging stralend weer richting huis zo rond de klok van 4 uur.
De activiteitencommissie van de Zonnebloem afd. Son en Breugel dankt iedereen weer voor hun geweldige, belangeloze inzet. Dankzij jullie is deze Verwenmiddag weer een super middag geworden voor onze Zonnebloemgasten!


Afbeelding