Afbeelding
Foto: Boerenbondsmuseum

Nostalgische kermis in het Boerenbondsmuseum

Komend weekend is het weer drie dagen lang zwieren, zwaaien en rondjes draaien bij het Boerenbondsmuseum. Want op zaterdag 14 juli (18.00 tot 21.00 uur) en op zondag 15 juli en maandag 16 juli (13.00 tot 21.00 uur) wordt weer de jaarlijkse nostalgische kermis gehouden. Dit jaar is de kermis groter dan ooit tevoren. Een feestelijk begin van de schoolvakantie!

Ook dit jaar zijn er weer tal van attracties die doen denken aan de kermis van een Brabants dorp begin vorige eeuw. Zo zijn er weer de mallemolen (uit 1874), de luchtschommel (uit 1924), de kop van jut (uit 1936) en de zweefmolen. Maar ook kan er weer gevist worden naar leuke prijsjes, is er een grabbelton, is de balgooiwagen aanwezig, kan er touwtje worden getrokken, kan er worden blik gegooid, staat er een rad van avontuur en kun je in de toekomst kijken met een heuse waarzegster. Er zijn ook diverse nieuwe attracties: buks schieten, kegelspel, katapult schieten, drie op een rij en ringwerpen.
Ook staan er weer enkele authentieke zigeunerwoonwagens en kan er op een kleine pony worden gereden. Ook de inwendige mens komt aan bod: zo zijn er oliebollen en pannenkoeken en is er een snoep- en ijskraam.

Naast de normale entreeprijs van het museum betaalt u slechts 10 eurocent per attractie. Kortom, drie dagen volop plezier voor jong en oud, met ouderwets lage prijzen. Behalve leuke kleine prijzen zijn er ook waardepunten te winnen. Door deze punten te verzamelen kun je kiezen uit grotere prijzen in onze prijsjescorner.

Verder worden er in de ambachtsgebouwen weer verschillende demonstraties gegeven en zijn ook onze tentoonstellingen te bezichtigen. Breng ook eens een bezoek aan de akkers langs het karrenspoor. De velden en akkers van het Boerenbondsmuseum staan er weer prachtig bij. Diverse gewassen staan op dit moment volledig in bloei. Een wandeling langs deze velden en akkers naar de veldkapel van de Heilige Gerlachus is de moeite waard.

Gratis kinderactiviteiten tijdens de zomerperiode
Tot en met 31 augustus zijn er in het Boerenbondsmuseum weer dagelijks leuke, gratis, kinderactiviteiten. Zo is er elke dinsdagmiddag een gratis huifkartocht, op woensdagmiddag mogen kinderen iets vlechten van wilgentenen ,donderdagmiddag mogen kinderen een pannenkoek bakken en op vrijdagmiddag ritjes met de ponykar rijden.

Algemene informatie
Entree: kinderen 0 t/m 3 jaar gratis, kinderen 4 t/m 12 jaar 3,00 euro, voor 13+ 6,00 euro. De Museumkaart (MJK) is niet geldig. Jaarkaarten van het Boerenbondsmuseum zijn verkrijgbaar aan de kassa. Deze kosten voor kinderen van 4 t/m 12 jaar 7,50 euro en voor volwassenen (13+) 17,50 euro. Voor meer informatie, de agenda en actuele openingstijden kijk op www.boerenbondsmuseum.nl. Volg het Boerenbondsmuseum op Facebook voor de meest actuele informatie en nieuws.


Primeur VMG Fietshuis: eigen label fietsmerk

Maurice Verdaat is zichtbaar trots op datgene wat VMG Fietshuis – met vestigingen in Veldhoven en Eindhoven – in de jaren van haar bestaan tot nu toe bereikt heeft. "Service, kwaliteit en een eerlijk advies hebben ons een vooraanstaande positie gegeven in de regio Eindhoven. Maar onze klanten komen ook nog van veel verder, omdat men bij ons altijd kan rekenen op een prima prijs kwaliteit verhouding. En om het aanbod nog verder uit te breiden – naast bestaande merken – heeft VMG nu en een eigen label fietsmerk op de markt gebracht: VMGFietsen", aldus Maurice Verdaat.

Verdaat is een bekende naam in Veldhoven en wijde omgeving. Vele jaren was men autodealer van Seat, Skoda en Honda. Maar bloed kruipt over het algemeen waar het niet gaan kan en dus zocht Maurice Verdaat een andere uitdaging. Hij liet de autowereld voor wat hij was en richtte zich vervolgens volledig op het ontwikkelen van een professioneel fietsbedrijf met alle ins en outs. Bakermat van VMG Fietshuis werd het pand aan de Heemweg 2 in Veldhoven. VMG Veldhoven ligt zichtbaar aan de entree van het City Centrum, het winkelhart van Veldhoven en is dus niet te missen voor de fervente fietsliefhebber.
De tweede vestiging van VMG Fietshuis werd in januari 2016 geopend aan de Bisschop Bekkerslaan 6 in Eindhoven. Deze vestiging heeft zich ook al ruimschoots bewezen als men kijkt naar het aantal fietsen die vanuit VMG Fietshuis Eindhoven werd verkocht. De klantenkring komt uiteraard voor een groot deel uit Eindhoven, maar ook uit met name plaatsen als Nuenen, Son en Breugel en Best.

VMG Fietshuis verkoopt uitsluitend topproducten en is dealer van onder meer Sparta, Kalkhoff, Eigen Label VMGFietsen, Multicycle en Qwic. VMG heeft ook het Duitse topmerk Moutainbike Haibike in het assortiment. Met normale en met elektrische trapondersteuning. Nieuw is dus het eigen fietsmerk label VMGFietsen. "Een topproduct en wat ons betreft de beste keus die je kunt maken", volgens Maurice Verdaat. Het eigen label is er met diverse specificaties en in diverse kleuren. Laatste aanwinst is een E Bike met middenmotor. Deze beschikt al over een vooraf gemonteerde zwaardere batterij. Deze is er al voor 2299 euro.

In het introductiejaar 2018 van het eigen label worden VMGFietsen met 10% korting aangeboden en krijgt men bovendien 1 jaar volledige casco verzekering. "We hebben dus niet alleen een primeur, maar tevens een uniek aanbod dat verder niemand heeft", zo laat Maurice Verdaat weten.
Naast het grote assortiment E bikes is VMG Fietshuis Veldhoven – Eindhoven ook het juiste adres voor een gewone fiets. Verder kan men er terecht voor reparaties en servicebeurten. Maar ook voor fietsaccessoires en een prima tweedehands fiets is een bezoek aan VMG Fietshuis meer dan de moeite waard.


Maurice Verdaat