Sonse Hout cluster I - Zuidrand
Sonse Hout cluster I - Zuidrand Foto: Inbo Architecten

Extra cluster toegevoegd dankzij grote belangstelling project Sonse Hout in Son en Breugel.

Dankzij de grote belangstelling voor de luxe woningen in project Sonse Hout is sinds 27 juni een extra cluster toegevoegd. Cluster J omvat 12 vrije sector huurwoningen en 20 vrije sector koopwoningen.

De koopwoningen zijn uitgevoerd in verschillende types en prijsklassen, te weten 4 compacte tweekappers, 10 tweekappers met garage in diverse uitvoeringen, 3 (half)vrijstaande woningen met een ruime zijuitbouw op de begane grond en 3 ruime vrijstaande woningen met garage. De woningen zijn gelegen nabij het Ven en aan het toekomstige groene park aan de noordzijde van de Jufferlaan en liggen mede daardoor op één van de mooiste locaties in de nieuwe woonwijk Sonniuspark.

Er is geen voorinschrijving, geïnteresseerden kunnen direct bij de makelaars terecht of op de projectwebsite voor het woonmagazine, de prijslijst en de optiemogelijkheden.
"Een gevoel van luxe en ontspanning. Dat is wat wonen in Sonse Hout biedt. In Sonse Hout woon je namelijk ruim, in een groene omgeving. Een rustige locatie die makkelijk bereikbaar is. Vanuit Sonse Hout ben je binnen enkele minuten in de dorpskern van Son. En voor het stadse leven ben je binnen 15 minuten rijden in het centrum van Eindhoven. Het is prettig wonen in Sonniuspark. De natuur van de aangrenzende parken en het buitengebied is nabij, datzelfde geldt voor de sportvelden, maar ook een nieuwe basisschool ligt in de buurt", aldus Hulscher, regiomanager namens VOF Sonse Hout (een samenwerking tussen BPD en Van Wanrooij Projectontwikkeling). "In de nieuwe woonwijk Sonniuspark wonen vooral jonge stellen en gezinnen en dat is ook de doelgroep waar Sonse Hout zich voornamelijk op richt."

Inbo Architecten tekende voor het ontwerp van cluster J en aangrenzend cluster I van Sonse Hout. Deze nieuwe clusters bestaan uit een mooie mix van koop- en vrije sector huurwoningen. De lommerrijke omgeving van het Brabantse dorp Son heeft architect Stan Mathijssen van Inbo geïnspireerd voor het ontwerp van dit plan. De tweekappers aan de Libellelaan zijn de entree van de wijk. Op markante hoeken hebben deze woningen een gedraaide kap, waardoor ze een overhoekse oriëntatie hebben richting de groene omgeving. Door grote gevelopeningen en ruime dak overstekken krijgen deze woningen een royale uitstraling. De woningen in de tussenstraten, Vuurlibel, Heidelibel en de Glanslibel variëren. Van verschillende rijwoningen, tot royale tweekappers met een bijzondere plattegrond. Door de diversiteit in de vormgeving krijgt elke woning een individueel karakter. Aan de noordzijde woon je letterlijk in het groen. Onder de kruinen van oude eiken in een lint, kijk je via de lage vensters het park in. Zo geniet je als bewoner optimaal van de groene omgeving. De variatie tussen de woningen geeft een levendige uitstraling. De wisselende goothoogtes, diversiteit van kapvormen, toepassing van erkers en verschillende metselverbanden zorgen voor een dorps karakter dat past bij Son en Breugel. Met zorg hebben wij een ontspannen woonomgeving ontworpen met veel ruimte voor groen.

Kopers hebben een ruime keuze uit indelings-, uitbreidings- en afwerkingsmogelijkheden. Alle woningen zijn op een hoog kwaliteitsniveau ontworpen, zowel qua ruimte, materialisering en afwerking. Op de projectwebsite www.sonsehout.nl zijn alle verschillende woningen te zien.

De bouw van de 20 koopwoningen zal worden uitgevoerd door Van Wanrooij Bouwbedrijf en start naar verwachting omstreeks begin 2019. De woningen worden naar schatting eind 2019 opgeleverd.

Meer info: www.sonsehout.nl


Meesterorganist geeft concert in Breugel

Zondag 5 augustus verzorgt meesterorganist Theo Jellema uit Leeuwarden een orgelconcert om 16.00 uur in de Sint Genovevakerk te Breugel. Bespeeld wordt dan het fraaie historische Vollebregtorgel uit 1854. Dit orgel staat bekend om zijn warme klank.

Het programma van het concert is zeer gevarieerd en bevat muziek van de componisten Bach, Krebs, Boulanger, Falcinelli en Lebrun. De toegang tot het concert is gratis.

Theo Jellema was jarenlang orgeldocent aan de conservatoria van Arnhem en Zwolle. Nu is hij naast zijn werkzaamheden als organist van de Grote of Jacobijnerkerk en stadsorganist te Leeuwarden docent hoofdvak orgel aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Hij heeft een uitgebreide concertpraktijk die hem voerde naar een groot aantal Europese landen, naar Rusland, Japan en Korea. In de loop der jaren speelde hij verschillende 'integrales' (Franck, Messiaen, Bach). Theo Jellema jureert bij belangrijke Europese orgelconcoursen (Vilnius, Alkmaar, Brugge, Toulouse, Pistoia, Groningen) en geeft masterclasses in binnen- en buitenland. Hij maakte cd-opnamen van belangrijke historische orgels. Voor zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur werd hem de zilveren medaille "Arts-Sciences-Lettres" toegekend.

Na het concert is er gelegenheid in Den Bauw te Breugel (schuin tegenover de St. Genovevakerk) een consumptie te gebruiken.


Meesterorganist Theo Jellema uit Leeuwarden