Afbeelding
Foto: Wil Feijen

MudRace Stoerderij plezier voor iedereen

Zoals elk jaar organiseerde De Stoerderij weer een stoere MudRace voor sportievelingen, jong en oud die niet vies waren van een beetje modder. In de modderpoelen op het parcours stond het water minder hoog dan bij eerdere edities. Oorzaak: de aanhoudende droogte in Nederland.

Door: Adrie Neervoort

Het parcours is normaal het domein van de waterbuffels van de stoerderij. Telde vorig jaar het deelnemersveld nog 120 deelnemers dit jaar waren het er 70. Maar zij waren niet minder fanatiek.
Onder het toeziend oog van het aanwezige publiek legden de deelnemers het parcours van meer dan 2 kilometer af. Onderweg moesten natuurlijk verschillende hindernissen worden genomen. Behalve de modderpoel waren ook een helling, een touwbrug en enkele sloten onderdeel van het parcours.

Om de strijd zo gelijkwaardig mogelijk te laten verlopen had de organisatie de race in drie categorieën verdeeld: Schildpadden, normale mensen en snelle Jelle's.
Zichtbaar voldaan maar in het geheel iets minder schoon dan bij de start kwamen de deelnemers over de finish, allemaal winnaars.

Onder deze winnaars bevonden zich ook Yvonne Davis (63 jaar) en Anja Ridderhof (55 jaar), twee ondernemende dames uit Papendrecht en Barendrecht. Op de site van de Stoerderij hadden zij van de MudRace gelezen. Volgens de dames een prima reden om Son en Breugel eens te bezoeken.
Hoewel zij nog nooit een dergelijk loop hadden gedaan wilde ze het graag een keer meemaken, en dus ging de reis per trein naar Eindhoven en per gehuurde fiets naar Breugel. En daar stonden ze dan in badpak voorzien van een laagje modder en een brede glimlach om hun mond. "Geweldig, wat een leuk evenement in een prachtige omgeving," was het commentaar van de dames op de vraag hoe het was gegaan?.

Anja ging met een kledingstuk minder naar huis dan ze was gekomen, haar waterschoenen waren bij de modderpoel achtergebleven, dus de rest van het parcours liep ze op blote voeten.
Beiden dames waren voor het eerst in Son en Breugel en beleefden hun eerste bezoek aan ons dorp wel op een heel bijzondere manier. Maar de omgeving en de Stoerderij hebben een diepe indruk bij de dames achtergelaten. Het bezoek krijgt zeker een vervolg, al zal het misschien niet meer als deelnemer aan de MudRace zijn.

Ook dit jaar was de Mudrace een gezellig succes, dankzij Arjen Swinkels en zijn vrijwilligers. Die hierdoor de Stoerderij zeker in de omgeving van Papendrecht en Barendrecht op de toeristische kaart hebben gezet. Kijk voor meer foto's van de MudRace op www.mooisonenbreugel.nl


Sonse streken

Samenwerking maakt bedrijven vaak sterker, maar samenwerking kan ook heel lekker zijn. Dit laat restaurant 't Kleijn Geluck aan het Raadhuisplein in Son en Breugel zien op zondag 22 juli aanstaande.
Want dan serveren zij namelijk onder de naam "Sonse Streken" een bijzonder "lokaal diner".

In de hoofdrol staan de geweldige streekproducten uit Son, Breugel en omgeving op het menu. Zo staan ondere andere de Sonse waterbuffel, vis uit de Sonniuswijk en de biggen van de Blije Big centraal.
Hiermee wil het restaurant laten zien wat de Sonse regio ons te bieden heeft en brengt dit voor u samen in een heerlijk 4- Gangen diner tegen een zeer scherpe prijs.
Het diner is samengestelt met producten van de volgende Sonse bedrijven Van Rijssel groenten en fruit, De Blije Big, De Stoerderij en Claresse vis.

Dus wilt u eens proeven hoe heerlijk Son en Breugel eigenlijk wel smaakt, dan moet u zondag 22 juli bij restaurant 't Kleijn Geluck zijn. Wilt u reserveren of meer informatie neem dan even contact op met het restaurant via 0499-472702 of www.kleijngeluck.nl


(vooraan)Yvonne Davis (63 jaar) en Anja Ridderhof (55 jaar)
Afbeelding