zaterdag 18 augustus en zondag 19 augustus

Golfplaza Sons Open 2018

Op zaterdag 18 en zondag 19 augustus 2018 organiseert Golfclub Son voor de 18e keer de Golfplaza Sons Open.
Deelname aan het kampioenschap is mogelijk voor iedereen (dus ook voor golfers die niet in Son wonen) die 18 jaar of ouder is en een EGA-handicap heeft. Er wordt die dagen gestreden om de titel: "Sons Golfkampioen 2018". Er wordt gestreefd naar een fifty-fiftyverdeling tussen Sonse golfers en golfers die buiten Son komen of geen lid zijn van de golfclub Son. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark "De Gentiaan" , Rooijseweg 11, 5691 PA Son (tel 0499-842581). Het inschrijfgeld voor de wedstrijd bedraagt €15,- per persoon. Dit is inclusief een buffet op zondag. Inschrijvingen moeten binnen zijn voor 11 augustus. Het is voor het inschrijfgeld mogelijk gratis te oefenen in Son (week van 12 tot 17 augustus), zonder greenfee te betalen. Zie voor verdere info www.golfson.nl

Nationaal Barbecue-spektakel van start

Nationaal BBQ-Spektakel: Barbecuefeest voor de hele familie! Op 18 en 19 augustus a.s. is het weer tijd voor het jaarlijkse WBQA Culinair Barbecue-Spektakel bij La Sonnerie in Son en Breugel. Het culinaire hoogtepunt van het jaar voor foodies en buitenkoks. Met aandacht voor de laatste barbecuetrends en kooktechnieken zoals roosteren, roken, slow cooking, grillen en pizza of brood bakken, kunnen barbecuefans hier hun culinaire hart ophalen. Dit twee-daagse barbecue evenement staat in het teken van demonstraties, workshops, pure smaken en tips & tricks over het barbecueën, met als hoogtepunt het WBQA Open Nederlands Kampioenschap Culinair Barbecueën op zondagmiddag 19 augustus. Kom langs met de hele familie en laat je inspireren door de barbecuespecialisten, leer van de barbecueteams en proef van de heerlijke gerechten. Organisatie Het Open WBQA Nederlands Barbecue Kampioenschap wordt georganiseerd door de World Barbecue Association (www.WBQA.nl). De WBQA is een Nederlandse stichting die zich inzet voor het barbecueën in de breedste zin van het woord. Het voor iedereen vrij toegankelijke barbecuefestijn begint beide dagen om 13.00 uur. Het programma is te vinden op www.BBQspektakel.nl.

zondag 19 augustus

Touwtrekwedstrijden over water in Nederwetten

Recreatieve touwtrekwedstrijden met dames, heren en jeugdteams. In de plaatsingsronde moet het verliezende team het water in!
Touwtrekverenigingen zijn uitgesloten van deelname. Iedereen is van harte welkom om de deelnemers aan te moedigen, gewoon te komen kijken en/of te genieten van een hapje en drankje. Zondag 19 augustus Touwtrekwedstrijden over water in Nederwetten terrein aan de Hoekstraat, vlakbij de Oude Toren.

woensdag 22 augustus

Het Alzheimer Café

Elk Alzheimer Café is gratis toegankelijk en men hoeft zich vooraf niet aan te melden ! Hou Vast Woensdagavond 22 augustus 2018 vanaf 19.30 uur bij het Alzheimer Café B.O.S. Zalencentrum 't Zand Bestseweg 52 Oirschot Best/ Oirschot – Op woensdagavond 22 augustus 2018 is er in ons Alzheimer Café B.O.S. een avond waarin we gaan luisteren naar het verhaal van Evie Sparidaens , afgestudeerd aan de Design Academie Eindhoven. Evie heeft een documentaire , genaamd "Houd Vast " , gemaakt. Deze documentaire gaat over haar oma met dementie en haar tante als mantelzorger. Verder heeft onze gast ook een set kaarten ontworpen met daarop "vergeten vragen". Hierop staan vragen die soms lastig zijn om te stellen , maar waarvan het wel fijn is om het erover te hebben. Het Alzheimer Café B.O.S. is gratis toegankelijk en bij binnenkomst wordt u getrakteerd op een kopje koffie of thee. U hoeft zich ( in tegenstelling tot een eerder verschenen persbericht ) niet aan te melden! In de pauze bestaat de mogelijkheid boeken van het Alzheimer Café B.O.S. te bekijken en ( gratis ) te lenen. Ook liggen er folders en brochures over dementie. Voor inlichtingen: Jan Verbeek ( 0641546859 ) . Zie voor meer informatie over alle Alzheimer Cafés in de regio de website van Alzheimer Nederland, regio Zuidoost Brabant.

zaterdag 25 augustus

IVN Avondwandeling naar Hazenputten

Op zaterdagavond 25 augustus organiseert het IVN Son en Breugel een avondwandeling naar Hazenputten in het Vressels Bos. We vertrekken zaterdagavond stipt 19:00u vanaf het parkeerterrein bij De Vresselse Hut, Vresselseweg 33, 5491 PA Sint-Oedenrode. Vanaf daar lopen we richting de Hazenputten en zullen we een aantal vennen tegenkomen. Mogelijk dat we (water )vogels en tegen zonsondergang ook nog wakker wordende vleermuizen waar kunnen nemen. We lopen ca. 5 kilometer met af en toe een rustmoment om iets te vertellen. Rond 21:00u, net na zonsondergang, verwachten we weer terug te zijn.
Honden (ook aangelijnd) mogen helaas niet mee.
Starttijd: Zaterdag 25 augustus, 19:00u Startpunt: Parkeerterrein Vresselse Hut Vresselseweg 33 5491 PA Sint-Oedenrode
Meer info: wandelen@ivn-senb.nl (even mailen als je mee wilt lopen wordt op prijs gesteld)

zaterdag 25 augustus

Kapel Unity in de Sonse kiosk

De kapel "Unity" zal op zaterdag 25 augustus een optreden verzorgen op de Kiosk op het Kerkplein in Son. Zij spelen van 14.00 tot 16.00 uur een aantal nummers uit hun gevarieerde repertoire. De Unity kapel is een muziekgezelschap , dat graag van zich laat horen. Opgericht in 1990 heeft de kapel zich in de loop van de tijd ontwikkeld tot een muziekgezelschap met een eigen gevarieerd repertoire. De naam werd gekozen omdat Unity staat voor eenheid, maar ook voor spontaniteit en een grote dosis enthousiasme In eerste instantie richtte de kapel zich vooral op optredens in de carnavalssfeer, maar sinds een aantal jaren spelen de muzikanten ook meer en meer klassiekers, evergreens en ( ex) toppers bij allerlei gelegenheden. De kapel bestaat momenteel uit 17 muzikanten, en staat garant voor een mooi stukje onderhoudende muziek.

tot zaterdag 25 augustus

Visionaire landschappen

Expositie van Myriam Merks, waarin zij zich heeft laten inspireren door de dagelijkse werkelijkheid, die zij op eigen wijze vermengt met fantasie. Laat je meenemen in haar fotografische fantasiewereld. Idere zaterdagmiddag van 16 juni t.m. 25 augustus te bezoeken van 15.00 tot 17.00 uur en op afspraak. Villa De Kleine Heide Europalaan 2a Son en Breugel