Afbeelding
Foto: Annemieke van Tinteren

Nieuw kunstgras en LED verlichting voor SBC

De gemeente Son en Breugel wil SBC een krediet geven ter vervanging van huidige kunstgrasvelden. Het voorstel tot krediet zal in de vergadering commissie burgerzaken op dinsdag 28 augustus worden besproken.

Dit betekent dat het voorstel ter goedkeuring zal worden aangeboden in de raadsvergadering van 20 september. Als het voorstel zal worden aangenomen, kan SBC met de vervanging van de kunstgrasvelden beginnen. Of SBC dan ook direct zal starten met de vervanging is nog de vraag, omdat dan de competitie in volle gang is.
Wel is SBC zich al enige tijd aan het oriƫnteren op welk soort kunstgras de voorkeur heeft. Hierbij speelt natuurlijk ook het alternatief van de rubberkorrels op het kunstgras een rol.

LED verlichting
Behalve het mogelijke krediet voor de kunstgrasvelden, investeert de gemeente ook in LED verlichting rondom de sportvelden. Het vervangen van de huidige lichtinstallatie zou dan direct na de zomer kunnen starten. Het budget hiervoor komt uit de begroting van het project vervanging straatverlichting dat nog een overschot heeft van een miljoen.


Kickbokser Quint Otten breekt hand in voorbereiding op nieuwe seizoen

Na een succes vol jaar met 7 partijen waarvan 7 winst heeft Quint Otten uit Son en Breugel het seizoen positief afgesloten.

Na zijn overstap naar zijn nieuwe team van trainer Andy Souwer(SSI) en Oussama El Ghaoui en zijn nieuwe boksschool Boxing gym Holzken, is het geluk nog niet aan de zijde van Quint geweest in de voorbereiding op het nieuwe seizoen tijdens een training in Amsterdam bij Kops Gym bij niemand minder dan Bert Kops ( trainer van MMA wereld kampioen Bellator Gegard Mousasi), breekt Quint tijdens een sparsessie (trainings partijtjes) zijn rechter hand.

Doelstelling
Hierdoor loopt de voorbereiding op het nieuwe seizoen toch flink wat achterstand op en zal zijn training voornamelijk bestaan uit wat conditie training en wat lichte krachttraining om niet te veel achterstand op te lopen.
De doelstelling voor Quint dit jaar zal zijn dat hij de overstap gaat maken naar de B klasse, een klasse hoger dan hij nu vecht (C-klasse).

Samen met zijn trainers, ouders Andre en Patricia Otten, sponsors North Side Sports. Leroys Gym, tuinonderhoud Luca Daniels (Belgie) en Ineke Peeters schoonmaak bedrijf en zijn aanhang zal er alles aan gedaan worden om zijn doelstelling te bereiken.


Quint Otten met zijn nieuwe trainer Andy Souwer